Inici » ERC guanyaria les eleccions al Parlament segons l’Institut de Ciències Polítiques i Socials

ERC guanyaria les eleccions al Parlament segons l’Institut de Ciències Polítiques i Socials

by PREMIUM.CAT

Anàlisi del sondeig polític a Catalunya

Un recent sondeig de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) ha revelat que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) guanyaria les pròximes eleccions al Parlament amb una estimació de vot del 19,7%.

Els resultats del sondeig indiquen que ERC superaria el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Junts, que obtindrien un 16,4% i un 15,9% respectivament.

Detalls del sondeig i marge d’error

El sondeig es va dur a terme amb una mostra de 1.200 persones més grans de 18 anys entre el 31 d’octubre i el 20 de novembre. L’enquesta té un marge d’error de més/menys 2,8%.

Altres resultats del sondeig

El sondeig també va mostrar que altres forces polítiques com En Comú Podem (5,8%), la Candidatura d’Unitat Popular (CUP – 4,2%), el Partit Popular (PP – 4%), Vox (2,1%) i Ciutadans (Cs – 0,6%) també van obtenir suports.

Context polític i el futur

Aquest sondeig es presenta en un moment crucial, ja que coincideix amb les negociacions dels pressupostos de la Generalitat del 2024. Durant aquest període, també s’ha observat una dinàmica canviant en altres sondejos, indicant la complexitat de la situació política actual a Catalunya.

Tenint en compte aquests resultats, els ciutadans de Catalunya es preparen per unes possibles eleccions el febrer del 2025, si no hi ha un acord per aprovar els pressupostos.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00