Inici » Amazon Prime Video retira els doblatges fets per IA per a pel·lícules coreanes: ‘El resultat era una vergonya’

Amazon Prime Video retira els doblatges fets per IA per a pel·lícules coreanes: ‘El resultat era una vergonya’

by PREMIUM.CAT
una dona amb un vestit de cuir al costat d'un home en un bosc amb arbres al fons i neu a terra, Dai Jin, foto de pel·lícula, retrat d'un personatge, dau-al-set

La plataforma de streaming Amazon Prime Video ha pres la decisió de retirar els doblatges realitzats per Intel·ligència Artificial (IA) per a pel·lícules coreanes. Aquesta mesura s’ha dut a terme a causa de la mala qualitat dels doblatges generats per la IA, la qual cosa ha generat una gran controvèrsia al sector del doblatge en espanyol.

El problema va sorgir quan es va descobrir que algunes sèries coreanes disponibles a Amazon Prime Video tenien doblatges realitzats per IA que no tenien emoció i qualitat. Els actors de doblatge i els usuaris de la plataforma van expressar el seu descontentament davant aquesta situació, considerant que els doblatges generats per IA eren vergonyosos i no complien els estàndards de qualitat esperats.

Jaime Roca, president del Sindicat d’Artistes de Veu (AVTA), ha afirmat que aquesta protesta no va ser una campanya orquestrada, sinó una reacció espontània que es va estendre per tots els països de parla hispana, començant a Mèxic, on el doblatge espanyol en té una gran rellevància.

El malestar es va originar en comprovar els resultats de tres sèries coreanes, conegudes com a K-Dramas, que són molt populars a tot el món. Les sèries identificades amb mals doblatges fets per IA van ser ‘El meu home és un cupid’, ‘Fidel a l’amor’ i ‘El batec del meu cor’. Segons Roca, els resultats eren realment vergonyosos, ja que no es va utilitzar un programari avançat i la qualitat del doblatge era molt baixa. No només es tractava d’entonacions incorrectes, sinó que tampoc no hi havia edició ni barreges adequades.

Encara que Amazon Prime Video no ha emès cap comunicat oficial sobre això, els doblatges generats per IA han estat eliminats de les pel·lícules coreanes disponibles a la plataforma. Els actors de doblatge consideren que aquesta mesura és deguda a la reacció negativa per part dels usuaris i professionals del sector.

És important destacar que els actors de doblatge estan esperant que s’aprovin lleis o normatives que els protegeixin en aquest tipus de situacions. La tecnologia d’IA ha avançat ràpidament en els darrers anys, i cal establir regulacions que garanteixin la qualitat i l’ocupació dels professionals del doblatge.

En conclusió, Amazon Prime Video ha retirat els doblatges realitzats per IA per a pel·lícules coreanes a causa de la mala qualitat dels mateixos. Aquesta decisió es va prendre com a resposta a la protesta dels actors de doblatge i els usuaris de la plataforma, que van considerar que els doblatges generats per IA eren vergonyosos. Tot i que no s’ha emès un comunicat oficial per part d’Amazon Prime Video, els doblatges han estat eliminats de les pel·lícules coreanes disponibles a la plataforma. Els actors de doblatge esperen que s’estableixin regulacions que protegeixin la seva feina i garanteixin la qualitat en el doblatge realitzat per IA.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00