Conducció Segura a l’Estiu: Com Manejar la Boira

La Conducció a l’Estiu i la Boira

Tot i que l’estiu no s’associa comunament amb condicions de boira, és una temporada en què moltes persones augmenten el temps al volant. Especialment aquells que no estan acostumats a manejar. En aquestes situacions, és freqüent que es produeixin errors en la conducció. Entre els problemes més comuns, hi ha els relacionats amb l’ús inadequat dels sistemes d’il·luminació del vehicle.

Errors a l’Ús de la Il·luminació

Accions com activar els llums llargs sense necessitat o utilitzar els fars antiboira en situacions inadequades són errors típics. Tots dos casos poden resultar en sancions. És crucial comprendre en quines situacions està prohibit lús incorrecte daquests llums per evitar multes.

Normatives i Sancions

La Direcció General de Trànsit (DGT) estableix que els fars antiboira s’han d’usar durant condicions de visibilitat reduïda, com en cas de pluges intenses, boira densa o nevades. Si no es respecten aquestes regulacions, la multa pot assolir els 200 euros, encara que no es penalitzen els punts del carnet de conduir. Així mateix, no només se sanciona els que no fan servir els llums quan estan obligats, sinó també els que els utilitzen incorrectament.

Quan Usar els Fars Antiboira

És fonamental saber quan és crític l’ús dels antiboira. Se’n recomana l’ús quan la visibilitat es redueix a menys de 20 metres, cosa que implica que la visió del vehicle que hi ha davant es pot veure greument afectada.

La Importància dels Fars Antiboira

Tot i el seu nom, els fars antiboira no només tenen la funció d’il·luminar el camí. El seu objectiu principal és augmentar la visibilitat del vehicle per a altres conductors. Les llums del darrere antiboira, que es localitzen més a prop del terra, són especialment valuoses per ser vistos. D’altra banda, els fars davanters antiboira s’utilitzen en condicions de visibilitat baixa per il·luminar la carretera sense enlluernar altres conductors.

Alternatives i Ús de Llums Llargues

Els llums llargs són útils a la nit, especialment en vies poc il·luminades i quan no hi ha trànsit. En cas de no comptar amb llums antiboira, la DGT permet l’ús de llums d’encreuament com a alternativa. Tots aquests elements són essencials per a una conducció segura en condicions adverses.

Related posts

La crisi de finançament amenaça el futur de la investigació científica nord -americana

Innovació Geoespacial: Esri i ACRE Revolucionen la Gestió del Territori

Explorant l’univers embruixador de Junji Ito: un viatge visual