Inici » Conservació dels esculls de profunditat a La Gomera i Tenerife

Conservació dels esculls de profunditat a La Gomera i Tenerife

by premium.cat
un par de árboles que están uno al lado del otro en el cielo nocturno con un letrero que dice bosque, Aquirax Uno, render de calidad Unreal Engine 5, una foto coloreada, arte generativo

Introducció

Un equip de científics de l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO) ha dut a terme una avaluació exhaustiva dels esculls de profunditat a La Gomera i Tenerife. Durant quinze dies, s’ha estudiat la presència, l’abundància i l’estat de conservació d’espècies estructurants, com ara corals i esponges, que conformen l’hàbitat 1170 (‘esculls’) en aquesta àrea.

Metodologia

El treball es va realitzar a bord del vaixell oceanogràfic Ramón Margalef, utilitzant vehicles submarins i càmeres remolcades per adquirir imatges i mostres selectives. Aquestes imatges i mostres serviran per avaluar la presència de coralls, esponges i altres espècies pròpies dels esculls.

Resultats

Tot i que encara falta analitzar en profunditat les dades obtingudes, s’han gravat imatges de comunitats d’especial interès per a la conservació, com ara els coralls negres, el corall groc i diverses espècies de gorgònies i esponges. Aquests resultats proporcionaran informació valuosa sobre la biodiversitat marina a la zona i ajudaran a la presa de decisions per a la seva protecció.

Importància de la conservació

Els esculls de profunditat són hàbitats sensibles i de gran importància ecològica. La Comissió Europea els ha identificat com a àrees a protegir a les seves Directives. Per tant, és fonamental avaluar-ne l’estat de conservació i prendre mesures per a la seva preservació a llarg termini.

Conclusions

L’avaluació realitzada per l’equip científic de l’IEO proporcionarà informació clau per a la conservació dels esculls de profunditat a La Gomera i Tenerife. Els resultats obtinguts permetran prendre decisions informades sobre la protecció d‟aquests hàbitats i contribuiran a la preservació de la biodiversitat marina a la zona.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00