La preocupació dels joves pel medi ambient i el malbaratament d’aliments

una persona que sosté un telèfon davant d'un munt de fruites i verdures que hi ha sobre una taula amb un cartell que diu proposta, Dahlov Ipcar, fotografia professional d'aliments, una foto d'estoc, neoplasticisme

Una preocupació creixent

La conscienciació sobre el malbaratament d’aliments i el seu impacte en el canvi climàtic és una preocupació creixent en la societat actual. Els més joves, en particular, estan cada vegada més conscienciats sobre aquesta qüestió.

Segons un recent estudi realitzat per Too Good To Go, una empresa compromesa en la lluita contra el malbaratament d’aliments, el 80% dels joves estudiants a Espanya d’entre 18 i 25 anys considera fonamental evitar el desaprofitament d’aliments per frenar el canvi climàtic. Aquesta dada demostra que els joves estan prenent consciència de la importància de preservar el medi ambient a través de la reducció del malbaratament d’aliments.

El desaprofitament d’aliments i el seu impacte

El desaprofitament d’aliments té un impacte significatiu en el medi ambient. Quan es tira menjar, es malgasten recursos naturals com l’aigua i la terra. Es calcula que es malgasta el 24% de l’aigua feta servir per produir aliments i el 30% de la terra conreada es destina a productes que mai no es consumiran. A més, aquesta problemàtica contribueix fins i tot al 10% de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle a nivell global. És per això que abordar el desaprofitament d’aliments és una qüestió fonamental per a la preservació del medi ambient.

La preocupació dels joves pel futur del planeta

L’estudi realitzat també revela que el 63,6% dels joves viu amb preocupació el futur del planeta i la sostenibilitat. Aquests joves consideren que abordar el desaprofitament d’aliments és una qüestió clau per garantir un futur més verd. Això demostra que els joves estan prenent consciència de la importància de preservar el medi ambient i estan disposats a prendre accions per aconseguir-ho.

La relació entre el desaprofitament d’aliments i l’economia personal

A més de les preocupacions mediambientals, la creixent conscienciació sobre el desaprofitament d’aliments també està relacionada amb l’economia personal dels joves. L’enquesta mostra que al 84% dels estudiants els falten diners per poder menjar bé a final de mes. Això ha portat els joves a buscar alternatives per cobrir les seves necessitats bàsiques i a prestar una atenció més gran per evitar el malbaratament d’aliments. Aquesta tendència reflecteix la necessitat d’adoptar un enfocament responsable per preservar el medi ambient i cuidar la butxaca.

La percepció dels joves sobre les accions dels governs i les administracions

L’estudi també revela la percepció dels joves sobre les accions dels governs i les administracions en relació amb el malbaratament d’aliments. El 74,3% dels estudiants considera que les administracions no estan fent prou per abordar aquest problema i que es necessita més acció i compromís. Això posa de manifest la importància de la col·laboració entre totes les parts implicades en la cadena de valor, des dels productors fins als consumidors, per aconseguir l’objectiu de reducció del malbaratament alimentari.

Conclusió

En resum, la preocupació dels joves pel medi ambient i el malbaratament d’aliments és cada vegada més gran. Aquests joves estan prenent consciència de la importància de preservar el medi ambient i estan disposats a prendre accions per aconseguir-ho. És fonamental que totes les parts implicades treballin juntes per reduir el malbaratament d’aliments i preservar el nostre planeta per a les futures generacions.

Related posts

Ciencia de los materiales para un futuro más sostenible Mario Culebras es investigador del Instituto de Ciencias de Materiales de la Universidad de Valencia Mi nombre es Mario Culebras y soy profesor asistente de médico en el Departamento de Química Física, e investigador del Instituto de Ciencias de Materiales de la Universidad de Valencia. Específicamente, es parte del grupo de macromoléculas y coloides para materiales sostenibles, el macrocosmos. Trabajamos para desarrollar nuevas tecnologías y nuevos materiales (8k, mejor calidad, obra maestra, muy detallada: 1.1)

Innovació sostenible: Materials que transformen el futur

La National Science Foundation, que financia gran parte de la investigación científica fundamental en las universidades estadounidenses, está otorgando nuevas subvenciones al ritmo más lento en al menos 35 años. El financiamiento disminuye el contacto prácticamente en todas las áreas de la ciencia, que se extiende mucho más allá de los programas de diversidad y otros objetivos de "despertar" que la administración Trump dice que quiere cortar. Subvenciones financiadas por la National Science Foundation hasta el 21 de mayo ↓ 51% Eso significa menos apoyo para la investigación en etapa temprana que sustenta FUT (8k, mejor calidad, obra maestra, muy detallada: 1.1)

La crisi de finançament amenaça el futur de la investigació científica nord -americana

Una sala de control de alta tecnología llena de actividad, con múltiples pantallas grandes que muestran mapas dinámicos de 'SIG' y imágenes de drones en tiempo real. La habitación está iluminada por suaves luces azules y verdes, creando un ambiente futurista. En primer plano, un equipo diverso de profesionales, incluida una mujer con cabello y gafas negros cortos, monitorea atentamente los datos que se muestran en las pantallas, apuntando a áreas específicas de interés, mostrando colaboración y enfoque. Una pantalla muestra un mapa detallado '3D' de una ciudad con zonas resaltadas para la respuesta 'de emergencia', mientras que otra muestra imágenes en vivo de un área de drones que analiza un área de 'desastre natural', lo que indica una evaluación de daños. En el fondo, una gran ventana revela una vista del horizonte de la ciudad, insinuando el paisaje urbano que se analiza. Los muros están adornados con carteles que muestran la asociación entre 'ESRI' y 'Acre', enfatizando la innovación en 'soluciones geoes

Innovació Geoespacial: Esri i ACRE Revolucionen la Gestió del Territori