Inici » La Revolució dels Colors a l’Economia: Més Enllà de l’Economia Verda

La Revolució dels Colors a l’Economia: Més Enllà de l’Economia Verda

by PREMIUM.CAT
un gran peix blau nedant a l'aigua de l'oceà amb una punta negra al cap i una punta negra a la cua, Damien Hirst, fotografia guardonada, una pintura amb aerògraf, fotorealisme

Una Nova Mirada a l’Economia

Gràcies a la tasca didàctica impulsada des de la UE i altres organismes, ara tenim una comprensió més àmplia de les diverses formes d’economia sostenible. A part de l’economia verda, existeixen altres models com l’economia blava, que busca establir un nou sistema d’intercanvis en el qual el mar és protagonista i que s’allunya del concepte d’un sol ús. Aquest concepte, tot i no ser recent, data de 1994, quan l’economista belga Gunter Pauli va publicar La Economía Azul, detallant els principis d’un sistema que destaca com un mètode de producció i intercanvis en el qual el medi ambient i els ecosistemes es respecten.

La Definició del Banc Mundial

Segons el Banc Mundial, l’economia blava implica un ús sostenible dels recursos oceànics per al creixement econòmic, la millora dels mitjans de vida i l’ocupació, tot preservant la salut dels ecosistemes. Així, l’economia blava enfoca d’una manera diferent el desenvolupament econòmic, l’emprenedoria sostenible i la innovació, basant-se en principis com fer més amb menys, unir riquesa amb diversitat i veure els residus com a recursos.

Exemples de Implementació

Un dels millors exemples de posada en pràctica d’aquesta teoria és la regió canadenca de Quebec, que ha estat visitada recentment per una delegació de la Generalitat de Catalunya i del Port de Barcelona per activar projectes conjunts i aliances. Aquest viatge ha permès conèixer nous mètodes de pesca sostenible i gestió responsable del litoral, així com el desenvolupament de solucions logístiques i tecnològiques centrades en l’economia blava.

El Futur de l’Economia Blava

Amb aquesta nova perspectiva, es planteja la qüestió sobre si el futur del litoral català serà marcat per aquesta revolució econòmica. Les innovacions i pràctiques sostenibles provenents de l’economia blava ofereixen una oportunitat per a un desenvolupament més equilibrat i respectuós amb el medi ambient, obrint les portes a noves formes d’emprenedoria i creixement econòmic.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00