Inici » L’augment de la indústria catalana el 2023 impulsat per les exportacions i la moderació dels preus de l’energia

L’augment de la indústria catalana el 2023 impulsat per les exportacions i la moderació dels preus de l’energia

by premium.cat
una mujer con traje azul hablando en un podio con las manos extendidas y un fondo azul detrás de ella, Anna Hotchkis, ex machina, una fotografía de archivo, realismo socialista

L’augment de la indústria catalana el 2023

La indústria catalana ha experimentat un creixement del 2,8% durant l’any passat, tot i les condicions econòmiques internacionals i l’alentiment del creixement econòmic a la zona euro. Aquest augment ha estat impulsat pel bon comportament de les exportacions i la moderació dels preus de l’energia, segons el Departament d’Empresa i Treball.

Creciment superior a altres regions

El Valor Afegit Brut (VAB) de la indústria catalana ha crescut per sobre del de l’Estat i de la zona euro, que han registrat un retrocés del 2,8%. Això representa un èxit notable per la indústria catalana en un context econòmic desafiador.

Diversificació del creixement

L’Índex de producció industrial per sectors destaca el bon comportament del material de transport, la producció farmacèutica, les indústries extractives, la maquinària i equips mecànics, i els equips elèctrics. Aquests sectors han experimentat increments significatius, contribuint a la diversificació del creixement de la indústria catalana.

Relació amb les exportacions

El bon comportament del sector industrial està estretament lligat al de les exportacions, que han experimentat un increment del 8,5% fins al novembre. Aquesta tendència positiva contrasta amb altres economies de referència que han registrat retrocessos en les seves exportacions.

Impacte en l’ocupació i l’atur

L’ocupació industrial ha crescut un 2,7% per sobre dels nivells previs a la pandèmia, amb un total de 496.800 afiliats al sector a Catalunya. Paral·lelament, l’atur industrial ha disminuït un 5,3% acumulat interanual, situant-se en un nivell un 12,1% inferior al de la situació pre-pandèmia.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00