L’impacte de la vigilància mitjançant ressonància magnètica en la reducció de la mortalitat per càncer de mama

Un estudi internacional revela els beneficis de la vigilància mitjançant ressonància magnètica

Un estudi internacional en què ha participat l’Institut de Recerca Sant Pau ha revelat que la vigilància mitjançant ressonància magnètica anual en dones amb mutacions en els gens BRCA1 redueix significativament la mortalitat per càncer de mama sense la necessitat de recórrer a la mastectomia preventiva. Aquesta recerca, que inclou dades de 2.488 dones de 59 centres en 11 països, destaca la reducció de mortalitat associada a la detecció precoç sense necessitat d’intervencions quirúrgiques invasives (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).

Resultats de l’estudi

L’estudi analitza dades de dones amb variants patogèniques dels gens BRCA1 o BRCA2. Amb un seguiment mitjà de 9,2 anys, els resultats han demostrat una disminució notable en la taxa de mortalitat entre les participants amb variacions de seqüència BRCA1 (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).

L’edat mitjana d’entrada de les participants va ser de 41,2 anys. De les 2.488 dones, 1.756 (el 70,6%) van fer almenys una prova de ressonància magnètica com a part del programa de vigilància, mentre que 732 (el 29,4%) no van fer-se cap prova de ressonància magnètica. Després d’un seguiment mitjà de 9,2 anys, 344 dones (el 13,8%) van desenvolupar càncer de mama, i 35 (l’1,4%) van morir a causa d’aquesta malaltia (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).

Implicacions i utilitat de la vigilància radiològica

Els resultats obtinguts obren la porta a l’avaluació de l’impacte de la vigilància per ressonància magnètica en dones amb mutacions en el gen BRCA2 i altres gens associats a risc de càncer de mama, i consolida la utilitat de la vigilància radiològica entre les estratègies de prevenció per a dones d’alt risc (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).

L’Institut de Recerca Sant Pau assegura que aquest estudi posa de manifest el potencial de les tècniques de seguiment no invasives com a mètode preferent per a la gestió del risc de càncer de mama en dones amb susceptibilitat a desenvolupar un càncer de mama. Aquesta recerca reafirma la importància de l’assessorament preventiu personalitzat de les persones que hereten una predisposició a càncer (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).

Referències

Font: Institut de Recerca Sant Pau

Related posts

Ciencia de los materiales para un futuro más sostenible Mario Culebras es investigador del Instituto de Ciencias de Materiales de la Universidad de Valencia Mi nombre es Mario Culebras y soy profesor asistente de médico en el Departamento de Química Física, e investigador del Instituto de Ciencias de Materiales de la Universidad de Valencia. Específicamente, es parte del grupo de macromoléculas y coloides para materiales sostenibles, el macrocosmos. Trabajamos para desarrollar nuevas tecnologías y nuevos materiales (8k, mejor calidad, obra maestra, muy detallada: 1.1)

Innovació sostenible: Materials que transformen el futur

La National Science Foundation, que financia gran parte de la investigación científica fundamental en las universidades estadounidenses, está otorgando nuevas subvenciones al ritmo más lento en al menos 35 años. El financiamiento disminuye el contacto prácticamente en todas las áreas de la ciencia, que se extiende mucho más allá de los programas de diversidad y otros objetivos de "despertar" que la administración Trump dice que quiere cortar. Subvenciones financiadas por la National Science Foundation hasta el 21 de mayo ↓ 51% Eso significa menos apoyo para la investigación en etapa temprana que sustenta FUT (8k, mejor calidad, obra maestra, muy detallada: 1.1)

La crisi de finançament amenaça el futur de la investigació científica nord -americana

Una sala de control de alta tecnología llena de actividad, con múltiples pantallas grandes que muestran mapas dinámicos de 'SIG' y imágenes de drones en tiempo real. La habitación está iluminada por suaves luces azules y verdes, creando un ambiente futurista. En primer plano, un equipo diverso de profesionales, incluida una mujer con cabello y gafas negros cortos, monitorea atentamente los datos que se muestran en las pantallas, apuntando a áreas específicas de interés, mostrando colaboración y enfoque. Una pantalla muestra un mapa detallado '3D' de una ciudad con zonas resaltadas para la respuesta 'de emergencia', mientras que otra muestra imágenes en vivo de un área de drones que analiza un área de 'desastre natural', lo que indica una evaluación de daños. En el fondo, una gran ventana revela una vista del horizonte de la ciudad, insinuando el paisaje urbano que se analiza. Los muros están adornados con carteles que muestran la asociación entre 'ESRI' y 'Acre', enfatizando la innovación en 'soluciones geoes

Innovació Geoespacial: Esri i ACRE Revolucionen la Gestió del Territori