Els secrets per fer unes patates fregides com cal
Fer unes patates fregides pot semblar una tasca senzilla, però no tothom sap com fer-les perquè quedin delicioses. Segur que moltes vegades t’has trobat amb patates que estan massa fetes o que et queden dures i sense gust. Per evitar això, hi ha una tècnica que et volem explicar perquè puguis presumir de unes patates fregides perfectes.
La importància de la preparació
El primer pas per fer unes bones patates és rentar-les bé per eliminar el màxim de midó que puguin tenir. Això farà que quedin més cruixents quan les fregis. Després, també has de secar-les amb un drap o un paper per treure’ls tota l’aigua que puguin tenir. Així evitaràs que l’oli esquitxi quan les posis a la paella.
El truc del confitat
Un cop tallades les patates, arriba el moment més important: el confitat. Això vol dir que has de coure les patates amb oli a una temperatura baixa o mitjana durant uns 10 o 15 minuts, amb la paella coberta amb una tapa. Així les patates s’estofaran per dins i quedaran toves. Quan les toquis i vegis que es desfan o quasi, és que estan llestes per al següent pas.
El toc final
Ara només falta donar-les el punt cruixent que les farà irresistibles. Per això, has d’augmentar el foc i treure la tapa de la paella. Es tracta de fregir-les ràpidament perquè agafin un color daurat i una textura cruixent. Has d’anar remenant i girant les patates perquè es facin per tots els costats. Quan les vegis ben fetes, les has d’apartar de la paella.
El detall final
L’últim pas és salar-les just quan les treus del foc. Així la sal s’enganxarà a la patata mentre l’oli que sobra es refreda. Amb aquest últim detall ja només et queda provar-les i gaudir de la seva perfecció.