Context
Al voltant del 90% de la població de la Franja de Gaza ha estat desplaçada almenys una vegada des que va començar la guerra entre Israel i Hamàs, segons l’agència humanitària de l’ONU. Aquesta situació ha generat una crisi humanitària sense precedents a la regió.
Cifres alarmants
Segons l’agència OCHA de l’ONU, es creu que al voltant d’1,9 milions de persones estan desplaçades a Gaza. Això significa que nou de cada deu persones a la Franja de Gaza han estat desplaçades internament almenys una vegada, sinó fins a deu vegades, des d’octubre. Aquestes xifres són alarmants i reflecteixen l’impacte devastador del conflicte en la vida de la població civil.
Repetits desplaçaments
Les operacions militars d’Israel han obligat les persones de Gaza a reiniciar les seves vides una vegada i una altra. Les operacions a Rafah i al nord del territori han generat desplaçaments addicionals, dividint encara més la Franja de Gaza i limitant la llibertat de moviment de la població.
Impacte emocional
Darrere d’aquestes xifres hi ha persones amb pors, queixes i somnis trencats. La guerra ha deixat un rastre de dolor i desesperança en la vida de la població de Gaza. Les persones han estat mogudes d’una banda a l’altra com a peons en un joc de taula, sense poder construir un futur estable per a elles i les seves famílies.
Crisi humanitària
La situació a Gaza és una crisi humanitària urgent que requereix l’atenció i l’acció de la comunitat internacional. És necessari garantir la protecció i el suport a la població desplaçada, així com buscar solucions pacífiques per a aquest conflicte que ha causat tant sofriment.