Inici » El Futur del Parlament Europeu Després de les Eleccions

El Futur del Parlament Europeu Després de les Eleccions

by PREMIUM.CAT
una gran sala circular amb una catifa blava i una paret de fusta amb una pantalla a la paret, Edi Rama, irreal 5, un barroc flamenc, neoisme

Un Nou Hemicicle Europeu

Després de les recents eleccions al Parlament Europeu, s’entreveu un nou panorama polític a l’hemicicle europeu, amb una marcada presència de partits de dreta i extrema dreta. Però què depara el futur després d’aquestes eleccions?

Constitució del Nou Parlament Europeu

El procés de constitució del nou Parlament Europeu està en marxa, amb una sessió programada a Estrasburg entre el 16 i el 19 de juliol. A partir del 10 de juliol, els partits nacionals han de comunicar a l’Eurocambra els grups parlamentaris en què es volen inscriure, seguint criteris d’afinitat política i amb un mínim de 23 eurodiputats per formar un grup propi.

Elecció del President de la Comissió Europea

L’elecció del president de la Comissió Europea és un procés que involucra el Consell Europeu i el Parlament Europeu. S’espera que el Consell Europeu informal del 17 de juny iniciï les converses sobre els possibles candidats, seguit d’una cimera els dies 27 i 28 de juny per discutir els nomenaments a les institucions de la UE.

Procés d’elecció i votació

Un cop proposat un candidat pel Consell Europeu, aquest s’ha de sotmetre a votació al Parlament Europeu. Es preveu que el debat tingui lloc entre el 16 i el 19 de setembre si no s’arriba a un acord al juliol. L’elecció requereix una majoria absoluta de 361 eurodiputats en una votació secreta; altrament, el Consell haurà de proposar un altre nom.

Nomenament del president del Consell Europeu

L’actual president del Consell Europeu, Charles Michel, serà reemplaçat per un nou nom proposat pels caps d’Estat i govern, subjecte a aprovació per majoria qualificada dels estats membres i que representin el 65% de la població de la UE.

Negociadors i Acords Polítics

Els partits polítics europeus estan designant els seus negociadors per influir en la presa de decisions. El Partit Popular Europeu (PPE) i el Partit Socialista Europeu (PSE) ja han seleccionat els seus representants, i s’espera que les negociacions i acords polítics defineixin el futur lideratge a les institucions europees.

Desafiaments i Aliances Polítiques

Les eleccions europees han plantejat reptes i oportunitats per a la formació d’aliances polítiques. L’equilibri de poder entre els diferents grups parlamentaris i la recerca de majories per a l’elecció de càrrecs clau, com ara la presidència de la Comissió Europea, són aspectes crucials que definiran el futur del Parlament Europeu.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00