El nou Eufònic: una experiència única d’arts sonores i visuals

Una nova edició del festival Eufònic

Després d’haver superat amb èxit la ruptura amb l’Ajuntament de la Ràpita l’any passat, el festival d’arts sonores, visuals i digitals-performatives Eufònic està de tornada amb una nova edició. Aquest any, el festival es celebrarà a principis d’estiu, entre el 4 i el 14 de juliol, un mes abans que en les últimes edicions. El nou Eufònic promet una experiència única que combina l’art, la ciència i les preocupacions sobre el medi ambient i el patrimoni natural.

Eufònic Terra: l’oli i la clementina com a protagonistes

Una de les novetats d’aquesta edició és l’Eufònic Terra, una línia temàtica que se centra en dos productes ebrencs: l’oli i la clementina. A través d’aquesta proposta, el festival busca establir vincles entre l’art, la ciència i la preocupació pel medi ambient i el patrimoni natural. Serà una oportunitat per explorar les connexions entre aquests elements i reflexionar sobre la seva importància en la nostra societat.

Novetats i activitats destacades

La tretzena edició del festival Eufònic inclourà diverses novetats i activitats destacades. Una d’elles és el ‘Botcamp’, unes colònies digitals que se centraran en les automatitzacions, els bots i el codi generatiu. A més, al Centre d’Art Lo Pati d’Amposta es podran veure els resultats de les residències creatives ‘Fonópteros’ de Miguel Aparicio i ‘Santuario’ d’Alba Matilla. També hi haurà instal·lacions artístiques a diferents localitzacions de les Terres de l’Ebre, com ara Tortosa i Ulldecona.

Dansa, tecnologia i algoritmes

La dansa mesclada amb dispositius tecnològics i algoritmes tindrà un paper destacat en aquesta edició del festival. A través de la convocatòria STNBL, es presentaran diverses propostes que combinen la dansa amb la tecnologia. Algunes de les instal·lacions destacades són ‘Human Learning’ d’Eneritz Tejada, ‘Òrbita #3.5 | Una pell distant’ de Núria Nia i Citlali Hernández, i ‘Dins de la llum’ de PoleTwo.

Co-Vision: una col·laboració europea

Una altra novetat d’aquesta edició és el projecte Co-Vision, que involucra set festivals europeus en la coproducció de continguts culturals. Aquesta iniciativa té com a objectiu abordar els reptes ambientals i fomentar la participació de la ciutadania, els artistes i les entitats locals. És una oportunitat per crear sinergies i intercanviar coneixements entre diferents regions d’Europa.

Un comissari de només 13 anys

Una de les curiositats d’aquesta edició és la incorporació d’un comissari molt jove. Llibert Espuny, un jove de 13 anys, ha estat nomenat comissari del festival i és el protagonista del cartell d’enguany. Aquesta decisió posa de manifest el compromís del festival amb la inclusió i la participació de les noves generacions.

Related posts

Il Giustino: Una Immersió en l’Òpera Barroca de Vivaldi

El futur de la literatura en català: entre gegants i independents

Descobreix les novetats literàries catalanes per Sant Jordi