Escàndol culinari a Itàlia. Un xef amb tres estrelles Michelin, a la presó per intoxicar 53 convidats a un casament

Marco Sacco va servir cloïsses crues i en mal estat que contenien un virus causant de gastroenteritis

Itàlia ha viscut un dels episodis més vergonyosos de la seva història gastronòmica. El xef Marco Sacco, que té tres estrelles Michelin repartides en diversos dels seus restaurants, ha rebut una condemna de dos mesos i vint-i-un dies de presó per intoxicar 53 persones en una boda. Els fets van tenir lloc el 2021 en un dels llocs més selectes del nord d’Itàlia per celebrar noces: el Piccolo Lago de Mergozzo, als peus dels Alps.

Els afectats, entre els quals hi havia els nuvis, van patir vòmits, nausees, mal d’estomac i altres símptomes d’una intoxicació alimentària. Van denunciar el cas als Carabinieris, que van obrir una investigació. La policia italiana va determinar que la font de la intoxicació era un plat de risotto amb borratja i cloïsses crues. Aquest últim ingredient estava infectat amb un norovirus, un microorganisme que provoca la majoria de casos de gastroenteritis per intoxicació alimentària.

El xef haurà de pagar una indemnització de 20.000 euros als damnificats

El passat divendres, un tribunal de Verbania va dictar sentència contra el xef, condemnant-lo a presó i a una indemnització de 20.000 euros: 4.000 euros per a cada un dels nuvis i 250 per a cada convidat intoxicat. Des de la defensa de Sacco, sostenien que les cloïsses ja van arribar contaminades i que el xef les va servir crues com sempre ho ha fet des del 2015 “segons l’etiqueta”. No se sap encara si el xef recorrerà la sentència o no.

Altres notícies que et poden interessar

Related posts

Il Giustino: Una Immersió en l’Òpera Barroca de Vivaldi

El futur de la literatura en català: entre gegants i independents

Descobreix les novetats literàries catalanes per Sant Jordi