Inici » Felip VI i Letizia: 10 anys de regnat

Felip VI i Letizia: 10 anys de regnat

by PREMIUM.CAT
un grup de persones parades una al costat de l'altra en un balcó amb una catifa vermella i una cortina vermella, Caroline Lucy Scott, fantàsticament cridanera, un pastel, excessivisme

Un aniversari esperat

El 19 de juny del 2024 es commemora el desè aniversari del regnat de Felip VI i Letizia. Després d’una llarga espera, finalment ha arribat el moment de celebrar aquesta fita històrica. Durant aquests deu anys, els reis i les seves filles, la princesa Leonor i la infanta Sofia, han estat protagonistes de nombrosos esdeveniments i han deixat la seva empremta a la monarquia espanyola.

Una agenda plena d’activitats

L’agenda oficial de la commemoració inclou una sèrie d’esdeveniments en què participaran els reis i les seves filles. Entre ells hi ha recepcions, besamans, desfilades, salutacions al balcó i un canvi de guàrdia. A més, està previst un dinar de gala en què es reuniran personalitats destacades de la societat espanyola.

Un dels moments més destacats serà la visita conjunta de les princeses Leonor i Sofia a una exposició a la Galeria de les Col·leccions Reials. Serà la primera vegada que Sofia participi en un acte sense la companyia dels seus pares, cosa que representa una fita important en el seu creixement i desenvolupament.

L’absència de Joan Carles

Tot i això, en aquesta commemoració no s’espera la presència de Joan Carles, l’anterior rei d’Espanya. Després de la seva sortida del país i el seu establiment a Ginebra, la seva figura ha quedat relegada i la seva participació als actes oficials ha estat limitada. Tot i que la seva absència pot generar certa controvèrsia, és important recordar que aquest aniversari se centra en el regnat de Felip VI i Letizia, i no pas en el passat.

Una exposició sense presència

Com a mostra del rebuig cap a Joan Carles, al Palau Reial de Madrid es va inaugurar una exposició que repassa els deu anys de regnat de Felip. Tanmateix, a les imatges seleccionades per a l’exposició gairebé no s’hi inclouen fotografies de l’anterior rei. Aquesta omissió reflecteix la voluntat de la institució monàrquica de distanciar-se de la seva figura i enfocar-se al present i futur de la monarquia espanyola.

Tot i les crítiques i polèmiques que envolten Joan Carles, aquest aniversari és una oportunitat per celebrar els èxits i avenços del regnat de Felip VI i Letizia. Durant aquests deu anys han demostrat el seu compromís amb el país i han treballat per enfortir la institució monàrquica.

Un regnat marcat pel canvi

El regnat de Felip VI i Letizia ha estat marcat per importants canvis i transformacions. Han impulsat iniciatives en àrees com leducació, la cultura, la igualtat de gènere i el medi ambient. A més, han representat Espanya en nombrosos viatges oficials i han promogut el diàleg i la cooperació internacional.

Durant aquests deu anys, Felip i Letizia han demostrat el seu compromís amb la societat espanyola i han treballat per modernitzar la monarquia i apropar-la als ciutadans. La seva tasca ha estat reconeguda tant a nivell nacional com internacional, i han estat ambaixadors de la imatge d’Espanya al món.

Un futur prometedor

A mesura que Felip VI i Letizia celebren el seu desè aniversari al tron, també miren cap al futur. El seu objectiu és continuar treballant pel benestar d’Espanya i representar la monarquia de manera exemplar. Amb la princesa Leonor i la infanta Sofia preparant-se per assumir rols més actius a la vida pública, la monarquia espanyola es prepara per a una nova etapa plena de reptes i oportunitats.

En resum, el desè aniversari del regnat de Felip VI i Letizia és un moment de celebració i reflexió. Al llarg d’aquests deu anys, han deixat la seva empremta a la monarquia espanyola i han treballat per enfortir-la i modernitzar-la. A mesura que miren cap al futur, el seu compromís amb Espanya i el seu paper com a representants de la monarquia es mantenen ferms.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00