Inici » Les futures passes de Meloni

Les futures passes de Meloni

by PREMIUM.CAT
una dona fent un discurs davant d'un micròfon i dos homes amb vestit darrere d'ella amb un fons blau, Florence Engelbach, rutkowski, un barroc flamenc, regionalisme

L’efecte dels vots de la presidenta italiana

Els vots de la presidenta italiana no tenen un impacte directe en la reelecció de Von der Leyen com a presidenta de la Comissió Europea, però podrien influir en les dinàmiques de votacions futures.

Tot i que la seva participació no és necessària per a la reelecció de Von der Leyen, el suport de Meloni podria facilitar al PPE tirar endavant votacions per majoria simple.

FdI després de les eleccions europees

La victòria a les eleccions europees ha generat un estat d’eufòria a Germans d’Itàlia (FdI), el partit liderat per Giorgia Meloni, consolidant les seves esperances a Brussel·les.

L’increment de popularitat a Itàlia ha afavorit a Meloni, que ha celebrat el resultat electoral i ha reivindicat el suport dels ciutadans.

La líder de FdI ha expressat la seva crítica a les polítiques de la UE, assenyalant el descontentament ciutadà amb la institució i citant el Pacte Verd com a exemple.

Possibles moviments futurs

S’ha especulat sobre la possibilitat que Meloni negociï el suport a Von der Leyen a canvi de nomenaments italians per a càrrecs de comissari europeu.

Experts apunten que Meloni podria buscar influir en la designació de comissaris, especialment en àrees clau com Defensa o Política Exterior.

Nicola Procaccini, un dels col·laboradors de Meloni a Brussel·les, no confirma aquesta estratègia però no descarta possibles acords amb altres forces polítiques europees d’extrema dreta.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00