Inici » L’impacte del Covid-19 en la formació de trombosi en pacients greus d’UCI

L’impacte del Covid-19 en la formació de trombosi en pacients greus d’UCI

by PREMIUM.CAT
un home estirat en un llit d'hospital amb una infermera al fons i un monitor a la paret darrere seu, Évariste Vital Luminais, cibernètica, una foto d'estoc, neoplasticisme

El risc de trombosi en pacients greus de Covid-19

Un estudi realitzat pels hospitals Vall d’Hebron de Barcelona i Germans Trias i Pujol de Badalona revela que un de cada quatre pacients amb Covid-19 ingressats a l’UCI pateix trombosi, sent en un 62% dels casos asimptomàtica. Aquesta troballa, publicada a la revista European Journal of Vascular and Endovascular Surgery, es basa en dades recopilades durant la primera onada de l’epidèmia l’abril del 2020.

Recomanacions per reduir el risc

Davant l’alta freqüència de trombosi en pacients greus de Covid-19, els investigadors suggereixen l’administració de dosis més elevades d’anticoagulants a l’UCI per reduir el risc de complicacions. Aquest enfocament es basa en un estudi que va incloure 230 pacients, representant la sèrie més gran del món de pacients amb Covid-19 i trombosi a UCI.

Troballes de l’estudi

Durant l’estudi, es va fer una ecografia a cada pacient ingressat a l’UCI per detectar complicacions tromboembòliques. Es va trobar que un 25,2% dels pacients presentaven trombosis venoses o embòlies pulmonars, dels quals només el 32,8% eren simptomàtics. Després d’un seguiment d’una setmana, es van detectar nous casos de trombosi i van elevar la xifra al 26,5% dels pacients.

Impacte a l’estada hospitalària

L’estudi també va revelar que els pacients amb tromboembolismes venosos a les cames tenien una estada més perllongada a l’UCI, encara que no es van observar diferències significatives en la mortalitat. El cap del Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular de l’Hospital Vall d’Hebron va detallar que el risc de tromboembolisme venós és degut a la infecció per SARS-CoV-2, la immobilització dels pacients i el tractament necessari, com la implantació de catèters.

Recomanacions mèdiques

Els autors de l’estudi consideren crucial administrar dosis més elevades de tractament anticoagulant, com l’heparina, com a profilaxi en pacients greus de Covid-19 a la UCI. A més, s’estan duent a terme assaigs clínics per avaluar la dosi d’heparina més adequada en aquests pacients, equilibrant el risc de trombosi i d’hemorràgia.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00