Porcus Refinatus, la campanya que promou el porc de la Garrotxa

Una trentena d’establiments de la comarca participen en aquesta iniciativa gastronòmica

L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa torna a posar en marxa Porcus Refinatus, una campanya que convida a degustar tapes i plats elaborats amb el porc com a ingredient principal. Aquesta és la segona edició d’aquesta proposta, que va tenir una bona acollida la tardor passada. Ara, l’Associació ha decidit repetir l’experiència el mes de març, del dia 1 al 17, coincidint amb el temps en què es fa el matapork.

Els restaurants que s’hi adherixen oferiran un plat i una tapa (anomenats el Plat més Porc i la Tapa més Marrana). La tapa tindrà un preu de quatre euros i el plat formarà part de les cartes dels establiments. Els restaurants i bars d’Olot que hi participen són els següents: La Brasera, La Mallorquina, La Vermuteria, Wabi Sabi, La Cuina de l’Orfeó, Can Blay, Alba 2008, La Vinoteca, La Deu, La Moixina, La Quina Justa, Eko, Els Amolls, Les Pedretes, La Perla, B-Crac Solfa, Boccafina i B-Creck Plaça Clarà. A la resta de la comarca hi ha: Hostal dels Ossos, Ca la Matilde, Sant Miquel de Sant Esteve d’en Bas, L’Hostalet, Can Xel, Ca la Carmelita, Mas Siubès, L’Arcada de Fares, Cal Sastre, Can Morera de les Preses i Can Vergés de Batet.

La campanya també vol reconèixer els productors locals de porc

La campanya no només vol fomentar el consum de porc, sinó també posar en valor els productors garrotxins que elaboren aquest producte. Per això, en el fullet informatiu es dedica un espai on es presenten alguns dels productors de la comarca. L’associació també té la intenció que, en un futur, es puguin organitzar unes jornades gastronòmiques dedicades al porc.

Un taller de cuina de cassoles tradicionals complementa la campanya

Com a activitat paral·lela a la campanya, s’ha programat també un taller de cuina de cassoles de tota la vida que impartiran Felip Hontoria de Ca la Matilde de Sant Feliu de Pallerols, Jordi Vilarrassa i Fermí Corominas, placers de la Plaça Mercat. El taller es farà el dimarts 5 de març a les 18 h a l’Aula Cuina de la Plaça Mercat d’Olot. Per assistir-hi cal inscripció prèvia enviant un whatsapp al 607401947, ja que les places són limitades.

A les xarxes socials, l’associació sortejarà 14 vals de 50 euros en lots de productes de porc

A través del compte @garrotxahostalatge, l’associació també vol premiar els seus seguidors amb 14 vals de 50 euros en lots de productes de Carns i Embotits Vilarrasa, Embotits Gori, Embotits Masó, Carnisseria Planagumà, Carns Vila, Porcs Casolans Corominas i Eco Riera. Per participar en el sorteig, només cal seguir el compte i fer un comentari a la publicació de la campanya.

Related posts

Il Giustino: Una Immersió en l’Òpera Barroca de Vivaldi

El futur de la literatura en català: entre gegants i independents

Descobreix les novetats literàries catalanes per Sant Jordi