Porcus Refinatus torna a la Garrotxa amb tapes i plats de porc de qualitat

Una iniciativa de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa per promoure el consum de porc local

Del 1 al 17 de març, una trentena de restaurants i bars de la Garrotxa oferiran als seus clients tapes i plats elaborats amb el porc com a ingredient principal. Es tracta de la segona edició de Porcus Refinatus, una campanya impulsada per l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa per donar a conèixer la qualitat i la varietat del porc que es produeix a la comarca. La primera edició va tenir lloc la tardor passada i va tenir una bona acollida per part del públic.

El Plat més Marrà i la Tapa Més Porca

Els establiments participants en la campanya oferiran dues opcions: el Plat més Marrà i la Tapa Més Porca. El primer consisteix en un plat de porc que formarà part de la carta del restaurant, mentre que el segon és una tapa que es podrà degustar per quatre euros. Els plats i les tapes estan elaborats amb diferents parts del porc, des de les més tradicionals fins a les més innovadores, i amb receptes que combinen la cuina casolana amb la creativitat gastronòmica.

Els establiments participants

A Olot, els restaurants i bars que formen part de la campanya són: La Brasera, La Mallorquina, La Vermuteria, Wabi Sabi, La Cuina de l’Orfeó, Can Blay, Alba 2008, La Vinoteca, La Deu, La Moixina, La Quina Justa, Eko, Els Amolls, Les Pedretes, La Perla, B-Crac Solfa, Boccafina i B-Creck Plaça Clarà. A la resta de la Garrotxa, hi participen: Hostal dels Ossos, Ca la Matilde, Sant Miquel de Sant Esteve d’en Bas, L’Hostalet, Can Xel, Ca la Carmelita, Mas Siubès, L’Arcada de Fares, Cal Sastre, Can Morera de les Preses i Can Vergés de Batet.

Un homenatge als productors de porc de la Garrotxa

La campanya Porcus Refinatus no només vol ser una oportunitat per gaudir de la gastronomia del porc, sinó també un reconeixement als productors locals que treballen per oferir un producte de qualitat i respectuós amb el medi ambient. Per això, en el fulletó informatiu de la campanya, es dedica un espai a explicar qui són alguns dels productors garrotxins que proveeixen als establiments participants. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa també té previst organitzar, en un futur proper, unes jornades gastronòmiques dedicades al porc.

Un taller de cuina de cassoles de tota la vida

Com a complement a la campanya, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa ha programat també un taller de cuina de cassoles de tota la vida, que es farà el dimarts 5 de març a les 18 h a l’Aula Cuina de la Plaça Mercat d’Olot. El taller estarà impartit per Felip Hontoria de Ca la Matilde de Sant Feliu de Pallerols, Jordi Vilarrassa i Fermí Corominas, placers de la Plaça Mercat. Els assistents aprendran a elaborar plats tradicionals com la cassola de tros, la cassola de fesols amb botifarra o la cassola de col i patata. Per apuntar-s’hi, cal enviar un whatsapp al 607401947, ja que les places són limitades.

Un sorteig de vals de 50 euros en productes de porc

Per acabar, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa també vol premiar als seus seguidors a les xarxes socials amb un sorteig de 14 vals de 50 euros cadascun en lots de productes de porc de diferents carnisseries i embotits de la comarca. Per participar, només cal seguir el compte @garrotxahostalatge a Instagram o Facebook i estar atent a les publicacions que es faran durant la campanya. Els guanyadors podran recollir els seus vals a les carnisseries i embotits Vilarrasa, Gori, Masó, Planagumà, Vila, Corominas i Eco Riera.

Related posts

Il Giustino: Una Immersió en l’Òpera Barroca de Vivaldi

El futur de la literatura en català: entre gegants i independents

Descobreix les novetats literàries catalanes per Sant Jordi