Sancions dels EUA contra la Cort Penal Internacional per ordres d’arrest a funcionaris israelians

La Cambra de Representants dels Estats Units aprova sancions contra la CPI

La Cambra de Representants dels Estats Units ha aprovat imposar sancions a la Cort Penal Internacional (CPI) després que el seu fiscal sol·liciti ordres de detenció contra funcionaris israelians, entre els quals es troba també el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu. El projecte de llei presentat pels republicans pro-Israel ha estat acceptat amb un suport demòcrata tímid. Les sancions proposades bloquejarien l’entrada als EUA dels funcionaris del CPI implicats en el cas. Per a la materialització de les sancions, la proposta republicana ha de ser aprovada pel Senat.

Suport i oposició a les sancions

El projecte de llei ha rebut majoritàriament suport republicà, amb 247 vots a favor, incloent 42 demòcrates pro-Israel, i 155 vots en contra de demòcrates. La proposta ara passa al Senat, on el suport dels senadors demòcrates serà crucial. L’administració de Joe Biden s’oposa a les sancions, tot i el seu suport al govern israelià, dificultant encara més la seva aprovació al Senat. Malgrat això, alguns demòcrates s’han mostrat a favor de les sancions, tot i que amb diferents matisos respecte a la proposta republicana.

Reaccions i conseqüències

L’aprovació del projecte de llei arriba després que Netanyahu fos convidat a pronunciar un discurs al Congrés dels EUA. Aquesta situació posa de manifest la confrontació entre la CPI i un aliat dels Estats Units. Els republicans consideren que la Cort podria esdevenir una amenaça per a la sobirania estatunidenca, defensant la necessitat de castigar-la per les ordres d’arrest. Aquesta postura ha generat debat sobre la relació entre la CPI i els interessos nord-americans.

Related posts

Il Giustino: Una Immersió en l’Òpera Barroca de Vivaldi

El futur de la literatura en català: entre gegants i independents

Descobreix les novetats literàries catalanes per Sant Jordi