Una nova manera de cuinar el costellam de porc

Introducció

En aquest article, et presentem una nova manera de cuinar el costellam de porc, de la mà de la nostra xef Ada Parellada. Ada és una cuinera catalana reconeguda per la seva habilitat per reinterpretar els plats clàssics de la cuina catalana. Amb el seu restaurant Semproniana a Barcelona, Ada ens proposa un nou format per facilitar-nos la vida a la cuina i sorprendre els nostres convidats amb plats deliciosos.

3 tècniques diferents de cocció

En aquesta ocasió, Ada ens ensenya com cuinar el costellam de porc utilitzant 3 tècniques diferents de cocció. Cada tècnica ofereix un resultat únic i deliciós, i només necessites aquesta base per preparar els plats.

1. A baixa temperatura al forn

La primera tècnica és cuinar el costellam de porc a baixa temperatura al forn. Aquesta tècnica permet obtenir una carn tendra i sucosa. Per a aquesta preparació, necessitaràs un costellam de quatre barnilles, mostassa a l’antiga, orenga, all en pols, sucre, pebre vermell, salsa barbacoa i puré de patata. El costellam s’embetuma amb una barreja d’ingredients, s’enforna a 135 °C durant dues hores i després s’enrossa amb salsa barbacoa al forn a 200 °C durant 30 minuts. Es serveix amb puré de patata.

2. A la cassola

La segona tècnica és cuinar el costellam de porc a la cassola. Aquesta tècnica permet obtenir una carn tendra i saborosa. Per a aquesta preparació, necessitaràs costelles separades individualment, ceba, gingebre, salsa de soja, salsa barbacoa i cervesa. Les costelles es fondran a la cassola amb la ceba, el gingebre, la salsa de soja i la salsa barbacoa, cobrint-ho amb cervesa i aigua. Es coure a foc baix i tapat durant dues hores, i després es destapa i es cou lentament durant uns 30 minuts fins que la salsa quedi lligada.

3. Bullit i al forn (en dues coccions)

La tercera tècnica és cuinar el costellam de porc bullit i al forn en dues coccions. Aquesta tècnica permet obtenir una carn tendra i amb un sabor intens. Per a aquesta preparació, necessitaràs costellam de 4 costelles, pastanagues, parts verdes del porro, cabeça d’alls, fulles de llorer i branques de farigola. També necessitaràs ingredients per a la salsa posterior, com ara alls bullits, mostassa, quètxup, salsa Perrins, pebre vermell, sucre, salsa de soja, vi blanc i brou de les costelles. El costellam i les verdures es bullen durant dues hores, i després es col·loquen en una safata de forn amb la salsa i s’enfornen durant 30 minuts a 200 °C fins que quedin daurades.

Conclusió

Amb aquestes 3 tècniques diferents de cocció, podràs preparar plats deliciosos amb el costellam de porc. Sigui quina sigui la tècnica que triïs, estàs garantit de sorprendre els teus convidats amb una carn tendra i plena de sabor. Així que enfunda’t el davantal, segueix les indicacions d’Ada Parellada i gaudeix d’una experiència culinària única.

Related posts

Horòscop Setmanal: Reflexions i Noves Oportunitats

Alba Carrillo revela secrets del seu cor i desconcerta Feliciano López

Un Retrobat Amor: Escassi i Sheila Escrivint Noves Pàgines a ‘Supervivientes’