Descobrint Vic
Qualsevol dia és ideal per redescobrir l’encantadora ciutat de Vic. Recentment vaig tenir l’oportunitat de fer-ho, i encara que tenia una bona raó, la veritat és que no cal cap excusa per visitar aquest lloc únic.
El passeig per la ciutat, anteriorment coneguda com a Ausa, sempre és plaent. Els carrers costeruts ofereixen la promesa de descobrir alguna cosa interessant al capdamunt.
Gastronomia a Vic
Durant la visita, vaig tenir l’oportunitat de gaudir de la Fira Làctium, on es reuneixen alguns dels millors productors de formatge de la regió. A més, vaig tenir la sort de descobrir llocs com el bar El Bart, ubicat en un impressionant edifici del segle XVII.
La carta del Bart ofereix una selecció que, encara que no és completament autòctona, està curosament escollida per satisfer els comensals més exigents. Va destacar especialment el tac de gamba, on la qualitat del producte brillava per si mateixa.
El sunomono de cansalada i salmó és una combinació arriscada que sorprèn amb el seu sabor únic. Les verdures a la planxa amb formatge, encara que delicioses, podrien presentar-se de manera més curosa per realçar-ne el sabor.
El steak tàrtar, ben condimentat i de qualitat, s’acompanya de totopos, encara que personalment preferiria que el plat destaqués més la carn.
La selecció de vins de la terra i la carta de cocteleria complementen a la perfecció l’experiència gastronòmica al Bart.
Postres per al final
Les postres, encara que no van aconseguir entusiasmar-me, ofereixen una varietat que segurament complaurà els amants dels dolços. Tot i que, al meu entendre, podrien millorar la regulació de la dolçor i la presentació dels plats.
En resum, una visita a Vic és una elecció de qualitat per gaudir de la bona gastronomia on cada racó ofereix una experiència única que val la pena descobrir.