Inici » Violència de gènere a Extremadura: xifres preocupants d’agressions sexuals

Violència de gènere a Extremadura: xifres preocupants d’agressions sexuals

by PREMIUM.CAT
un grup de persones assegudes a les taules d'una habitació amb ordinadors portàtils i papers, amb un altaveu al mig de la sala, Afewerk Tekle, equilibri simètric, una foto de desplaçament d'inclinació, secessió de Berlín

Creixement alarmant d’agressions sexuals

Les darreres dades del Ministeri de l’Interior revelen xifres preocupants sobre la violència de gènere a Extremadura. Durant el primer trimestre del 2024, es van registrar 89 delictes contra la llibertat sexual, cosa que representa un augment del 40% en comparació del mateix període de l’any anterior. Aquestes agressions es van distribuir de manera desigual entre les províncies, amb 72 casos a Badajoz i 17 a Càceres.

Preocupació per les agressions amb penetració

La directora general de l’Institut de la Dona d’Extremadura (IMEX), Beatriz Arjona, va expressar la preocupació per l’augment de les agressions amb penetració a la regió. Durant els primers tres mesos de l’any, es van registrar 19 casos, en comparació dels 13 del mateix període de l’any anterior. Aquestes xifres són especialment alarmants i requereixen una atenció urgent per part de les autoritats.

Violència de gènere entre els joves

L’IMEX també ha identificat un nombre preocupant de casos de violència de gènere entre els joves extremenys. Actualment, hi ha 629 casos actius de violència de gènere entre menors de 30 anys a la regió. A més, s’han registrat 1.300 casos inactius més, que podrien reactivar-se en qualsevol moment. Aquestes dades subratllen la necessitat d’implementar mesures preventives i educatives per abordar aquest problema des de ben petit.

Compromís en la lluita contra la violència de gènere

L’IMEX continua treballant per donar suport a les víctimes i prevenir la violència de gènere. S’estan fent activitats educatives i de conscienciació per promoure la igualtat i prevenir les relacions tòxiques. A més, s’ha programat una reunió de la comissió permanent per a l’eradicació de la violència de gènere el proper 27 de maig.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00