Inici » Sindicats i Salut acorden les pujades salarials amb retroactivitat des de l’any passat

Sindicats i Salut acorden les pujades salarials amb retroactivitat des de l’any passat

by PREMIUM.CAT
un primer plano de una hoja de papel escrita y un bolígrafo sobre la mesa al lado, Arte y lenguaje, imagen promocional, una representación por computadora, arte y lenguaje

El nou conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha estat signat avui pel conseller de Salut, Manel Balcells, i els representants dels sindicats UGT, CCOO, SATSE i Metges de Catalunya, després d’una reunió per a tancar els detalls. Els treballadors de l’ICS percebran els augments salarials i professionals a partir del mes de febrer, i els cobraran amb efecte retroactiu des del 22 de novembre. Així ho ha anunciat el Departament en una nota de premsa, on ha afegit que les millores afectaran a uns 55.000 professionals de 289 centres d’atenció primària i vuit hospitals de l’ICS. L’import total que el Departament destinarà a aquestes mesures és de 320 milions d’euros, gairebé tot el que ha augmentat el pressupost de Salut.

Els beneficis del nou conveni per als diferents col·lectius

Entre les principals mesures que inclou el nou conveni, destaca el reconeixement de la carrera professional als treballadors que vinguin d’altres parts del sistema sanitari, així com l’ampliació de la carrera professional a tots els empleats, tant fixos com eventuals. A més, es redueix la jornada anual de la majoria de sectors de les 1.642 a les 1.599 hores, la qual cosa suposa una disminució de la jornada anual de 43 hores.

Una aposta per les especialitats d’infermeria

L’acord també contempla un impuls a les especialitats d’infermeria, mitjançant un complement retributiu vinculat a la carrera professional. D’aquesta manera, tots els que tinguin l’especialitat cobraran un augment salarial de 1.500 euros anuals. No obstant això, aquesta millora no ha satisfet a totes les infermeres, ja que el sindicat Infermeres de Catalunya porta setmanes en vaga. Demà Balcells es trobarà amb el sindicat per intentar arribar a un acord.

Els tècnics sanitaris, pendents d’una proposta

Per altra part, els tècnics sanitaris continuen en vaga i lamenten que el Departament encara no els hagi presentat cap proposta de millora. Els tècnics esperen rebre a finals de setmana una oferta de la conselleria amb millores salarials i organitzatives. Els treballadors, que estan en vaga indefinida des del 8 de gener, adverteixen que no la desconvocaran si no es tenen en compte les seves reivindicacions a l’acord del tercer conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS). A més, acusen la conselleria de «sabotejar» la vaga incrementant el personal de serveis mínims als centres.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00