Inici » Educació i sindicats arriben a un acord per millorar les condicions dels docents

Educació i sindicats arriben a un acord per millorar les condicions dels docents

by premium.cat
dos mujeres sentadas en el suelo en un salón de clases con papeles y bolígrafos en la mano y un lápiz en la otra, Barbara Greg, enfoque duro, gráficos por computadora, arte académico

Els docents recuperaran els sexennis i reduiran la seva càrrega lectiva

El Departament d’Educació ha signat un acord amb els sindicats CCOO i UGT que permetrà als docents percebre el primer estadi (complement d’antiguitat) als sis anys i no als nou i disminuir dues hores lectives als majors de 55 anys de manera progressiva. L’acord també contempla l’homologació salarial dels professors tècnics d’FP amb els professors de secundària. El pacte afavorirà més de 43.000 docents però depèn de l’aprovació dels pressupostos del Govern. El que no s’ha inclòs és el reconeixement del deute originat per percebre els sexennis als nou anys, però els sindicats han remarcat que no hi renuncien. Tant la Conselleria com les organitzacions signants han expressat la seva satisfacció per un acord que no compta, però, amb el recolzament dels altres sindicats com l’Ustec, que és el majoritari dels docents.

Recuperació dels sexennis sense renunciar al reconeixement del deute

El primer estadi docent es tornarà a percebre -si s’aproven als pressupostos- als sis anys, amb efectes des de l’1 de gener del 2024. El document estableix que els docents que no hagin aconseguit el segon estadi per no tenir 15 anys (9+6) de serveis prestats, però en tinguin 12 o més (6+6) se’ls reconeixerà automàticament el segon estadi, i així també amb el tercer. Segons CCOO, suposarà un increment en la nòmina d’uns 120 euros nets cada mes. La mesura beneficia uns 37.000 docents, han assenyalat des del departament. El propi text de l’acord inclou que els sindicats signants no renuncien a la negociació per al reconeixement i restitució de les quantitats que els docents han deixat de percebre per el retard dels estadis.

Reducció de dues hores lectives per a majors de 55 anys i equiparació salarial dels professors tècnics d’FP

Pel que fa a la reducció de dues hores lectives per a majors de 55 anys, es planificarà en dos cursos: el proper, 2024-2025, per als majors de 60 i, el 2025-2026, per als majors de 55 anys. També amb efectes de gener del 2024 el personal docent del cos de professors tècnics d’FP i del cos de mestres de tallers d’arts plàstiques i disseny percebran el mateix que els de secundària a través d’un complement personal transitori de 175,19 euros mensuals bruts per als funcionaris de carrera, funcionaris en pràctiques i funcionaris interins.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00