Inici » Impacte de les Drogues en la Criminalitat del 2023 a Girona

Impacte de les Drogues en la Criminalitat del 2023 a Girona

by PREMIUM.CAT
un grupo de objetos de madera encima de una mesa junto a un cepillo de dientes y un tubo de pasta de dientes, Carol Bove, modelo 3D, renderizado 3D, precisionismo

Homicidis i la Connexió Amb el Món de les Substàncies Il·lícites

El balance criminal del 2023 a Girona ens mostra set casos que han deixat una empremta fosca. Contràriament a l’any anterior, amb nou víctimes mortals, enguany s’han produït set crims, dels quals encara resta resolver dos. El que destaca és la relació evident entre un percentatge significatiu d’aquests homicidis i el món del tràfic de drogues.

En tres dels casos, la mort es va produir per arma blanca, mentre que en dos casos, el foc va ser el protagonista. Homes i dones s’han vist afectats per aquesta onada de violència, amb cinc homes i dues dones entre les víctimes.

La Marihuana com a Element Riscós

Els crims associats al tràfic de drogues durant aquest any són tres. El primer, a Riudarenes, va romandre amagat fins al mes de maig, quan es va revelar la detenció del presumpte autor. La víctima, un jove de 29 anys, va desaparèixer el 4 de març, i la seva connexió amb una plantació de marihuana va ser el detonant. L’escorcoll a la seva residència va revelar rastres de violència, i l’autòpsia va confirmar que va ser apunyalat mentre dormia. L’individu relacionat amb el cultiu de marihuana va ser detingut per assassinat.

Els altres dos homicidis vinculats amb el tràfic de drogues encara romanen sense resoldre o, com a mínim, no s’ha informat de cap arrest. A Cantallops, un home de 36 anys va ser trobat mort amb un tret al pit, amb la policia creient que està connectat amb el tràfic de marihuana. Al 23 d’abril, un jove albanès de 29 anys va ser deixat en aturada cardiorespiratòria amb una ganivetada a l’entrada d’urgències de l’hospital Josep Trueta de Girona. La seva vinculació amb el món de les drogues ja havia estat detectada en una detenció prèvia a Andalusia.

Altres Crims que Han Estremit Girona

Més enllà dels homicidis relacionats amb les drogues, el 2023 va presenciar un parricidi a Vilafant. Un jove de 22 anys va matar el seu pare, un conegut imam de Roses, amb una ganivetada al coll. L’agressor, amb antecedents psiquiàtrics, va ser detingut i ingresat a un centre psiquiàtric fins que pugui declarar.

Violència Masclista: Dues Víctimes en un Any

La violència masclista va deixar dues víctimes el passat any. Un home de 71 anys, que pateix una malaltia mental, va ser el presumpte autor d’un feminicidi a Palamós, amb la seva dona com a víctima. Malauradament, la seva condició va impedir que prestés declaració i va romandre en llibertat. Un altre cas es va registrar a Girona, on una noia de 27 anys va ser escanyada pel seu exparella de 29 anys. L’assassí va ser enviat a presó provisional.

Tràgic Error de Caça

L’últim esdeveniment que destaca és la mort d’un home per una bala de caça. El 7 de setembre, un caçador de 53 anys va disparar a un senglar, però la bala va impactar un vianant que passava per la zona. Malgrat les detencions, el jutge va deixar en llibertat amb càrrecs al caçador, amb la causa judicial oberta per homicidi imprudent.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00