Inclusió laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual: Un trucat a l’acció

Mesures Concretes per a una Inclusió Efectiva

En el marc del Dia Internacional del Treball, la Federació Plena Inclusió Castella-la Manxa ha fet una ferma crida a la implementació de mesures específiques que promoguin la inclusió laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

Compliment Normatiu i Adaptacions Necessàries

El director gerent de la federació, Daniel Collado, ha emfatitzat la necessitat d’exigir el compliment estricte de les normatives sobre contractació de treballadors amb discapacitat, minimitzant les mesures alternatives i revisant les sancions per incompliment.

A més, subratlla la importància de garantir entorns laborals adaptats a les necessitats individuals d’aquests treballadors, fent les modificacions necessàries als llocs de treball.

Estadístiques Preocupants i Demandes Específiques

L’últim informe de l’INE sobre ocupació de persones amb discapacitat revela una taxa d’activitat del 36,4% entre les persones amb discapacitat intel·lectual, 41,6 punts inferior a la població sense discapacitat.

La seva taxa d’ocupació també és significativament menor, registrant un 23,8%, cosa que representa una diferència de 44,8 punts amb la resta de la ciutadania.

Plena Inclusió Castella-la Manxa demana assessorament a les empreses sobre incentius i processos d’incorporació de persones amb discapacitat, així com un pressupost específic destinat a aquests ajuts.

Col·laboració Essencial i Sensibilització

La col·laboració entre lAdministració autonòmica, els serveis públics docupació i les entitats especialitzades en discapacitat és crucial per afavorir la inclusió laboral i social.

Aquests actors juguen un paper fonamental en la sensibilització del teixit empresarial perquè aquest propiciï contractacions efectives i no només mesures alternatives com donacions o contractes amb centres especials d’ocupació.

Informació, Formació i Oportunitats Diverses

Daniel Collado ha destacat la necessitat de millorar els sistemes de recopilació d‟informació per comprendre millor la realitat sociolaboral de les persones amb discapacitat i avaluar l‟impacte de les polítiques dirigides a aquest col·lectiu.

També ha posat èmfasi en el desenvolupament de plans de formació accessibles i adaptats a les transformacions digitals per garantir la igualtat doportunitats en làmbit laboral.

A més, cal impulsar més oportunitats de treball en sectors diferents dels que tradicionalment es vinculen a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Un Trucat a la Societat

Plena Inclusió Castella-la Manxa ha fet una crida a la societat en general, administracions públiques i empreses a adoptar mesures concretes que assegurin la inclusió laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

Aquesta inclusió contribuirà a una societat més justa i igualitària per a tothom.

Sota el hashtag #PlenoEmpleo, persones adscrites als serveis de capacitació d’entitats de Plena Inclusió Castella-la Manxa han plasmat les seves reivindicacions per assolir una societat d’oportunitats per a tothom.

Related posts

Impulsant el Futur Professional: Noves Microcredencials a la URV

Microcredencials Universitàries: Oportunitats d’Aprenentatge a la URV

El Futur del Teletreball: Drets, Retorns i Reptes