L’Institut d’Estudis Nahmànides presenta un nou cicle de conferències
L’Institut d’Estudis Nahmànides, en col·laboració amb la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona, ha iniciat aquesta setmana un emocionant cicle de conferències titulat “Filòsofes. La importància (o no) de ser jueva”. Aquest cicle té com a objectiu destacar les aportacions intel·lectuals i humanístiques de diverses pensadores que han influït en la cultura occidental contemporània.
Explorant la cultura jueva des d’una perspectiva cultural i de context
El cicle de conferències vol examinar el treball d’aquestes pensadores des d’una perspectiva cultural i de context, més que des d’una perspectiva religiosa o comunitària. Es pretén debatre si té sentit relacionar el seu treball amb el seu origen sociocultural lligat al judaisme. Les conferències es realitzaran a l’aula de l’Institut d’Estudis Nahmànides a les 18.30 hores.
Conferències destacades
El cicle de conferències comptarà amb la participació de destacades expertes en el camp de la filosofia i el pensament contemporani. La doctora Fina Birulés obrirà el cicle amb una conferència titulada “Hannah Arendt i la tradició oculta”, en la qual analitzarà l’anàlisi que Arendt va fer de l’antisemitisme modern i la seva visió de la figura del pària.
Altres conferències destacades inclouen la ponència de Lorena Fuster sobre Edith Stein, la xerrada de Maximiliano Fuentes sobre Rosa Luxemburg, la conferència de Marta Segarra sobre Judith Butler i les judeïtats, i la presentació d’Íngrid Guardiola sobre la crítica de Susan Sontag a la interpretació.
Accés a les conferències
Les conferències seran enregistrades i estaran disponibles a través del servei de Repositori Digital d’Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGIMedia), per a aquelles persones interessades que no puguin assistir-hi presencialment.