Oriol Bossa i Prades: La seva Trajectòria Política a Sant Feliu de Llobregat

Introducció

Oriol Bossa i Prades va néixer a Sant Feliu de Llobregat el 28 de maig de 1980. És graduat en Ciències Polítiques i d’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i posseeix un Màster en Anàlisi Política de la Universitat Oberta de Catalunya. La seva implicació en la política local es va iniciar el 2003 com a membre d’ERC a Sant Feliu, on va exercir com a president de la secció local des del 2011 fins al 2015. Des del 2015, exerceix com a regidor a l’Ajuntament de Sant Feliu i va ocupar el càrrec d’alcalde durant el 2022 fins a les eleccions de maig del 2023, on van perdre l’alcaldia. Actualment, ERC representa la segona força del consistori. En aquesta entrevista, després de 9 mesos de la nova legislatura, es discuteixen les accions i decisions del govern actual, així com els diàlegs, actituds i el futur del partit republicà.

Valoració del Primer Període del Nou Govern

Després de 9 mesos des de la conformació del nou govern (PSC-TTSF-VxSF), Oriol Bossa i Prades expressa una valoració negativa. Considera que la imatge d’aquest govern, almenys des del seu punt de vista, és decebedora. Durant aquests 9 mesos, ha percebut una actitud oposicionista, especialment durant els plens, amb una tendència a la confrontació i a un to agressiu, principalment per part de dos dels tres partits que conformen l’actual govern. A més, des d’ERC, es considera que bona part de les accions d’aquest govern han estat dirigides a desmantellar projectes impulsats per ells, com ara la proposta de la Federació Catalana de Futbol, l’Escola d’Hoteleria o els dubtes sobre el trasllat del CAP Rambla. Així mateix, es perceben com a part d’un govern en solitari del PSC, amb dos partits que semblen tenir un paper secundari i no aporten projectes significatius. Aquesta percepció genera la pregunta sobre la veritable intenció d’aquests partits en voler formar part del govern.

Conclusió

La valoració de la gestió del nou govern a Sant Feliu de Llobregat, segons Oriol Bossa i Prades, posa de manifest una imatge de desencís i una sensació de manca de col·laboració i aportació significativa per part de tots els membres del govern. Aquesta valoració, des de la perspectiva d’ERC, planteja interrogants sobre la direcció i les prioritats d’aquesta nova etapa política a la localitat.

Related posts

Impulsant el Futur Professional: Noves Microcredencials a la URV

Microcredencials Universitàries: Oportunitats d’Aprenentatge a la URV

El Futur del Teletreball: Drets, Retorns i Reptes