Inici » Reactivació del Consell de la Vila de Sant Joan de Vilatorrada

Reactivació del Consell de la Vila de Sant Joan de Vilatorrada

by premium.cat
un grupo de personas sentadas en una mesa de conferencias en una sala de conferencias con una gran pantalla de fondo, burgués, motor irreal altamente renderizado, una fotografía de archivo, crítica institucional

L’Ajuntament de Sant Joan reactiva el Consell de la Vila amb veïns escollits per sorteig

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha iniciat el procés per reactivar el Consell de la Vila. Aquest òrgan de participació, creat el 2009, té com a finalitat tractar els temes globals que afecten especialment al municipi. La reactivació del Consell de la Vila incorpora modificacions rellevants per tal de garantir una participació més àmplia i diversa.

Participació ciutadana

Una de les principals novetats és la incorporació de veïns i veïnes del poble com a membres del Consell de la Vila. Aquests membres seran escollits per sorteig de manera aleatòria a partir del padró municipal, amb l’objectiu de representar totes les franges d’edat i assegurar una participació equitativa. Això permetrà que tots els veïns i veïnes, independentment de si formen part d’entitats o altres òrgans de representació, tinguin veu en les decisions que afecten el municipi.

Participació dels infants

El nou reglament del Consell de la Vila també dóna protagonisme al Consell Municipal d’Infants. Aquesta iniciativa permetrà que els nens i nenes membres del Consell d’Infants puguin participar activament en les sessions del Consell de la Vila, explicant els seus posicionaments i propostes. Això demostra la importància de donar veu als més joves i assegurar que també se’ls escolti en els espais de participació dels adults.

Un Consell més obert i dinàmic

El nou reglament del Consell de la Vila inclou altres modificacions que busquen fer-lo més obert, plural, dinàmic i amb més capacitat d’incidència. S’ha donat l’oportunitat de participar a tots els grups municipals i s’han tingut en compte les propostes de diferents partits polítics. Això permetrà que el Consell de la Vila sigui un òrgan representatiu i amb una àmplia diversitat de perspectives.

Amb l’aprovació del nou reglament, s’inicia un nou impuls de les polítiques de participació a Sant Joan de Vilatorrada. Després d’un període d’inactivitat, era necessari reactivar el Consell de la Vila per adaptar-lo als nous temps i donar-li un nou impuls. El reglament estarà en exposició pública durant unes setmanes i, un cop aprovat de manera definitiva, es realitzarà una campanya informativa per a la selecció dels nous membres.

Es preveu que el Consell de la Vila quedi constituït i comenci a treballar a partir del mes de maig.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00