Inici » Revolucionant el Reciclatge a Sant Salvador de Guardiola: Contenidors Tancats i Tecnologia Intel·ligent

Revolucionant el Reciclatge a Sant Salvador de Guardiola: Contenidors Tancats i Tecnologia Intel·ligent

by PREMIUM.CAT
un hombre con una mascarilla y sosteniendo un bote de basura frente a un montón de basura en una acera, Abdullah Gërguri, plástico, una fotografía de archivo, arte ecológico

Una Nova Era en la Recollida de Residus

Sant Salvador de Guardiola s’adapta als temps moderns i revoluciona la manera de recollir els residus. A partir de març de 2025, el municipi adoptarà un sistema innovador basat en contenidors tancats, deixant enrere les antigues pràctiques de recollida.

Una Decisió Basada en la Sostenibilitat i l’Eficiència

La decisió del govern de Junts marca un canvi significatiu respecte a les preferències anteriors. Contràriament a l’anterior executiu d’ERC i PSC, que preferia el porta a porta, l’actual govern opta pels contenidors tancats per raons de cost i practicitat. Segons l’alcaldessa Anna Llobet, aquest model suposarà un estalvi de 150.000 euros anuals per a l’Ajuntament.

Contenidors Tancats: Tecnologia al Servei del Reciclatge

Els contenidors tancats funcionen amb targetes intel·ligents personalitzades per a cada família. Això permet un control precis de l’ús dels contenidors i fomenta la responsabilitat individual en el reciclatge.

Aquest sistema ja ha estat implementat amb èxit a altres municipis del Bages com Sallent, Balsareny i el Pont de Vilomara, consolidant-se com una solució efectiva i eficient.

Compromís amb la Normativa Europea

La iniciativa arriba just a temps per complir amb les normatives europees que estipulen un reciclatge mínim del 55% dels residus municipals abans del 2025. Altres municipis de l’entorn també estudien noves opcions per adaptar-se a aquests requisits.

La Gestió Financera del Servei

A partir del 2025, la taxa de residus cobrirà íntegrament el cost del servei, segons les directrius europees. L’alcaldessa destaca la necessitat de mantenir un equilibri financer i admet que això pot comportar un increment de la taxa, tot i l’estalvi previst amb els nous contenidors.

Avantatges del Model Intel·ligent

Malgrat les possibles repercussions econòmiques, l’ús de contenidors intel·ligents amb targeta ofereix avantatges. L’alcaldessa destaca la capacitat de registrar l’ús dels contenidors, permetent l’aplicació d’una taxa justa. Aquells que reciclin de manera eficient podrien gaudir de bonificacions, mentre que els infractors podrien ser sancionats.

Amb aquest pas cap endavant, Sant Salvador de Guardiola es posiciona com un referent en la gestió sostenible dels residus, anticipant-se als reptes futurs amb una solució que combina eficàcia i responsabilitat ciutadana.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00