Inici » Ripoll i Olot recuperen els exàmens teòrics de conduir

Ripoll i Olot recuperen els exàmens teòrics de conduir

by premium.cat
un par de autos estacionados al costado de una carretera junto a una hilera de casas en una colina, Beeple, fotorrealista 8k, una pintura mate, fotorrealismo

Un acord entre el Servei Català de Trànsit i la Dirección General de Tráfico permetrà reobrir els centres desplaçats que estaven tancats

Els centres desplaçats per fer els exàmens teòrics de conduir que havien deixat de funcionar a Ripoll i Olot tornaran a estar operatius gràcies a un acord entre el Servei Català de Trànsit (SCT) i la Dirección General de Tráfico (DGT). Segons aquest acord, l’SCT subministrarà el material informàtic necessari i la DGT el programari per a l’examen. El primer centre que es reactivarà serà el de Ripoll, en un espai cedit pel Consell Comarcal del Ripollès, i la Federació d’Autoescoles de Girona s’encarregarà de coordinar la posada en funcionament d’aquest procés. A més de les dues seus de la província de Girona, també es reobriran les de Tortosa, la Seu d’Urgell i la Pobla de Segur.

El SCT reclama el traspàs de les competències per als exàmens pràctics de conduir

En una trobada celebrada ahir, el SCT va tornar a demanar a la DGT que traspassi les competències al govern català per a realitzar els exàmens pràctics de conduir. El SCT considera que les mesures adoptades per la DGT, com els interinatges i les hores extres dels examinadors, no són suficients per a cobrir les necessitats i la demanda existent, amb 50 mil persones que estan esperant per a poder fer l’examen, i que cal una plantilla estable d’aquest col·lectiu. La DGT va admetre que Catalunya és l’única comunitat autònoma de l’estat on hi ha un problema d’aquesta magnitud.

Formació pràctica per als conductors de camions de països tercers i per als motoristes

D’altra banda, es va acordar que per a reduir els accidents amb camions implicats amb conductors de països tercers de la Unió Europea, especialment a l’AP-7, des de Catalunya es formarà a aquells conductors de vehicles pesants que vénen a treballar aquí i estan esperant el canvi de carnet, una formació que serà principalment pràctica. En l’àmbit formatiu, també es va proposar que, per a fer front al problema de la sinistralitat de motoristes, a nivell estatal s’hauria d’implementar una formació pràctica i interessant per a aquest col·lectiu que prengui com a referència el que s’està fent a Catalunya amb el programa Formació 3.0. Així mateix, es va suggerir que aquest programa servís per a recuperar punts del permís de conduir.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00