Canadà venç el Perú a la Copa Amèrica i complica el seu avanç a quarts de final

Un dur revés per a la Blanquirroja

La selecció del Canadà va aconseguir el seu primer triomf a la Copa Amèrica en vèncer per 1-0 el Perú en un partit disputat a Kansas City, Estats Units. Aquest resultat complica seriosament les possibilitats de la Blanquiroja d’avançar als quarts de final del torneig.

El combinat nord-americà es va destacar pel seu domini físic i va aconseguir posar en dificultats el Perú, especialment a través d’Alphonso Davies. Tot i això, Perú va generar perill en diverses ocasions, amb Gianluca Lapadula sent protagonista en els primers minuts del matx.

Després d’una breu pausa d’hidratació, Lapadula va anotar un gol que va ser anul·lat per fora de joc i va generar frustració a l’equip peruà. Posteriorment, l’àrbitre va deixar el Perú amb 10 jugadors en expulsar Miguel Araujo, cosa que va atorgar al Canadà un avantatge numèric que van aprofitar en marcar l’únic gol del partit a través de Jonathan David.

Destacada actuació de Canadà

Amb aquesta victòria, Canadà va demostrar el seu potencial al torneig, destacant-se per la seva intensitat i capacitat per aprofitar les oportunitats. Tot i els esforços del Perú, incloent l’entrada d’André Carrillo i Christian Cueva, Canadà va aconseguir mantenir el seu avantatge i assegurar la victòria.

Fitxa de dades

El partit, corresponent a la segona data del Grup A de la Copa Amèrica, es va disputar a l’estadi Children’s Mercy Park de Kansas City, Estats Units. L’expulsió de Miguel Araujo i el gol de Jonathan David van ser els moments decisius que van segellar la victòria del Canadà.