Inici » Com protegir les teves targetes de crèdit i dèbit contra fraus

Com protegir les teves targetes de crèdit i dèbit contra fraus

by PREMIUM.CAT
una persona amb una targeta de crèdit a la mà i una altra persona amb una targeta de crèdit a l'altra mà, Bouchta El Hayani, foto del producte, foto d'estoc, les automatistes

La importància de la seguretat en lús de targetes de crèdit i dèbit

Les targetes de crèdit i dèbit són àmpliament utilitzades com a mètode de pagament a Espanya. Tot i això, el seu ús pot comportar riscos i problemes relacionats amb el frau i la pèrdua de diners. La Guàrdia Civil ha advertit sobre aquests perills i ofereix recomanacions clau per protegir les targetes contra possibles estafes.

Riscos associats a l’ús de targetes de crèdit i dèbit

Els delictes relacionats amb targetes de crèdit i dèbit són comuns i van des del robatori de dades fins a l’ús fraudulent d’aquests mitjans de pagament. El frau en línia i les estafes són també problemes freqüents. Davant d’aquesta situació, la Guàrdia Civil treballa en col·laboració amb entitats bancàries i tecnològiques per detectar i desmantellar aquestes activitats delictives.

Consells per protegir les targetes

La Guàrdia Civil ha llançat campanyes de conscienciació per informar la ciutadania sobre mesures de seguretat que poden evitar el frau amb targetes de crèdit i dèbit. Alguns consells clau inclouen:

1. No compartir informació personal

És important no compartir informació personal relacionada amb les targetes, com ara el número de targeta, el codi de seguretat o la data de venciment. Mantingues aquestes dades confidencials i no les comparteixis amb ningú.

2. Utilitzar sistemes d’autenticació de dues passes

Moltes entitats bancàries ofereixen sistemes d’autenticació de dos passos per fer transaccions en línia. Aquests sistemes proporcionen una capa addicional de seguretat en requerir un codi o contrasenya addicional per completar la transacció. Assegureu-vos d’activar i utilitzar aquesta funció quan estigui disponible.

3. Revisar regularment els moviments als teus comptes bancaris

És important revisar regularment els moviments i transaccions als teus comptes bancaris. Si detectes alguna activitat sospitosa o no reconeguda, has d’informar immediatament la teva entitat bancària perquè prenguin les mesures necessàries.

4. Mantenir sempre a la vista les teves targetes en fer pagaments

La Guàrdia Civil recomana mantenir sempre a la vista les teves targetes en fer pagaments. No les perdis de vista i evita que siguin copiades o clonades per delinqüents. Si el terminal de pagament no està a la vista o no està al vostre abast, s’aconsella sol·licitar un lector mòbil per fer el pagament de forma segura.

Protegeix les teves targetes i evita fraus

Seguint aquests consells de seguretat, pots protegir les targetes de crèdit i dèbit contra fraus i estafes. Recorda que la seguretat és fonamental en utilitzar aquests mitjans de pagament, i estar alerta i prendre precaucions pot evitar problemes i pèrdues de diners.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00