Inici » Descobreix la Volta Ciclista a Catalunya Femenina: Una Experiència Esportiva Extraordinària

Descobreix la Volta Ciclista a Catalunya Femenina: Una Experiència Esportiva Extraordinària

by PREMIUM.CAT
un grup de ciclistes caminant per una carretera amb espectadors mirant-los des del marge de la carretera i al marge, Caroline Mytinger, gira, un barroc flamenc, superplaner

Una Primera Edició Memorable

“No ens podíem imaginar una primera Volta millor”, afirma Patrícia Ortega, la responsable esportiva de la Volta Ciclista a Catalunya Femenina. Segons ella, “tothom l’ha valorada positivament” i “no puc estar més feliç” amb el resultat d’aquesta estrena de la ronda catalana com a prova de tres dies amb categoria UCI 2.1. **El pas de la reVolta, cursa d’un sol dia, a una Volta de tres dies “ha estat espectacular”**, destaca Ortega, visiblement emocionada.

Creixement i Consolidació

Ortega i el director de la Volta, Rubèn Peris, s’han declarat partidaris de créixer “poc a poc”. **”Primer, l’hem de consolidar. Més endavant, ja es veurà”**, afirma Peris. En aquest procés d'”assimilar” l’èxit de la primera edició, també cal valorar el creixement que pot tenir la competició en el futur.

Agraïment i Reconeixement

La directora esportiva expressa el seu **agraïment al públic, a les ciclistes, als voluntaris, als mitjans de comunicació i a tothom que ha fet possible una primera edició que quedarà per sempre més en el nostre record**. Patrícia Ortega destaca el **nombrós públic que hi ha hagut a totes les etapes**, tant a les sortides i les arribades, com al llarg del recorregut. “És que ha estat un gran espectacle amb moltíssim públic que no ha volgut perdre’s uns dies tan especials per a l’esport femení.”

Una Exciclista Professional al Capdavant

Patrícia Ortega (Vallirana, 1975) és una **exciclista professional** que ha competit en diverses categories, inclosa l’elit i la continental. Actualment, també competeix en l’especialitat de gravel. Ortega **no s’està de dir que ha gaudit moltíssim amb l’actuació de les ciclistes catalanes**, tot i que també “**he tingut enveja en alguns moments per l’emoció que em provocava veure com s’esforçaven fins a no deixar-se res i com lluitaven cada quilòmetre**”, reconeix.

Reptes i Diferències

Hi havia **cert temor a l’inici que els exigents temps per entrar fora de control no delmessin el pilot** atesa la desigualtat que hi havia entre les ciclistes dels set equips de categoria UCI WorldTour amb les dels deu equips de categoria Continental (la segona) i els tres equips nacionals. De les 122 ciclistes inscrites, van creuar la línia d’arribada de Barcelona 90, amb un total de 32 abandonaments al llarg de les tres etapes.

Aquestes **diferències, causades pels anys de retard que porta el ciclisme femení**, fa que, a l’hora de dissenyar les etapes, s’hagi de vigilar amb l’exigència que una part del pilot pot assumir, però una altra no.

Un Podi de Luxe

Tot i els reptes, l’organització valora **”el podi de luxe” amb què va acabar la Volta**, en paraules de Rubèn Peris, amb Marianne Vos com a guanyadora final, amb un triomf d’etapa i dos segons llocs, la seva companya al Visma Riejanne Markus i Katrine Aalerud, de l’Uno X-Mobility.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00