El reconegut xef Marco Sacco condemnat per intoxicació alimentària
Un esdeveniment impactant ha sacsejat el món gastronòmic a Itàlia. Marco Sacco, un prestigiós xef amb tres estrelles Michelin, ha estat condemnat a dos mesos i vint-i-un dies de presó després de servir cloïsses crues i en mal estat en una boda. Aquesta acció va provocar la intoxicació de 53 dels assistents al banquet, causant símptomes com vòmits, nausees i mal d’estomac.
Investigació i descobriment de la causa
Després de rebre les denúncies dels afectats, els Carabinieris van iniciar una investigació. La policia italiana va descobrir que la causa de la intoxicació era un plat de risotto amb borratja i cloïsses crues. Aquest últim ingredient contenia un norovirus, un germen responsable de la majoria dels casos de gastroenteritis per intoxicació alimentària (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).
Sentència i indemnització
El cas va arribar als tribunals i un jutjat de Verbania va condemnar Marco Sacco a presó i a pagar una indemnització de 20.000 euros. Aquesta indemnització inclou 4.000 euros per a cadascun dels nuvis i 250 euros per cada convidat intoxicat.
Reaccions i defensa de Marco Sacco
Des de la defensa de Marco Sacco, s’argumenta que les cloïsses ja van arribar contaminades i que el xef ha servit aquest aliment cru des del 2015, seguint les indicacions de l’etiqueta. Encara no s’ha anunciat si recorreran la sentència o no (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).
Conseqüències i impacte en el món gastronòmic
Aquesta condemna ha generat un terratrèmol gastronòmic a Itàlia, ja que Marco Sacco és un xef reconegut amb tres estrelles Michelin i propietari de diversos restaurants. Aquest incident posa en qüestió la seva reputació i pot tenir repercussions importants en la seva carrera professional.
Altres notícies relacionades
Si t’interessa el món gastronòmic, aquí tens algunes altres notícies que et poden interessar:
– Novetats en els restaurants amb estrelles Michelin a Catalunya.
– Tendències gastronòmiques per aquest any.
– La importància de la qualitat dels ingredients en la cuina.