Inici » Una nova proposició de llei per tancar els locals de prostitució

Una nova proposició de llei per tancar els locals de prostitució

by premium.cat
Dos mujeres desnudas acostadas en una cama con sábanas blancas y almohadas, una de ellas se toca la cara, Didier Mouron, seductor, una fotocopia, ilusión óptica

El ministeri d’Igualtat vol penalitzar els propietaris dels immobles

El govern espanyol té previst presentar una nova proposició de llei per tancar els locals de prostitució. Així ho ha anunciat la ministra d’Igualtat, Ana Redondo, en una compareixença al Congrés, on ha explicat que es tracta de penalitzar les “terceries locatives”, una figura jurídica que fa referència a la cessió d’immobles o locals per a l’exercici de la prostitució, amb la qual es pretén perseguir els propietaris dels clubs i locals que es beneficien d’aquesta activitat. La ministra ha recordat que aquesta mesura ja es va plantejar a finals de l’anterior legislatura, però no es va poder aprovar per la convocatòria anticipada d’eleccions generals. Redondo ha assegurat que aquesta iniciativa ja funciona a altres països, i ha demanat una “majoria amplia” i un “debat social intens, rigorós i profund” per tirar-la endavant.

Una alternativa per a les dones que exerceixen la prostitució

La ministra d’Igualtat ha reconegut que la penalització dels locals de prostitució requereix una “alternativa” per a les dones que es dediquen a aquesta activitat a l’Estat, unes 60.000, segons les seves dades. Redondo ha defensat la necessitat d’implementar mesures per atendre aquestes dones, moltes de les quals es troben en una situació de vulnerabilitat i precarietat. Així, ha proposat una “solució econòmica, residencial i ocupacional” que els permeti “tenir una vida digna i justa”. Per a iniciar aquest procés, però, la socialista ha reiterat el compromís d’”incloure al Codi Penal les terceries locatives i prohibir-les”.

Un pas cap a l’abolició de la prostitució

La mateixa Redondo ha plantejat la prohibició dels locals de prostitució com un primer pas, “no definitiu, però sí important” en un llarg full de ruta cap a l’abolició de la prostitució, una posició dominant dins el PSOE. De fet, en paraules de la mateixa titular d’igualtat, “com a socialista, no negaré que l’abolicionisme és un fi”. La proposta, però, va quedar fora de l’acord de govern amb el seu soci, Sumar, per les discrepàncies que mantenen en aquesta matèria. La ministra, però, no ha aclarit si es recuperarà només la penalització dels prostíbuls o si es tornarà a impulsar la llei contra el proxenetisme que els socialistes van promoure a finals de la legislatura passada. La proposta ja va comptar amb el suport del Partit Popular i de Podem, encara que sectors de l’actual Sumar, com els Comuns, s’hi van oposar.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00