Inici » Demanda de cessament de la directora de l’Institut de les Dones per

Demanda de cessament de la directora de l’Institut de les Dones per

by premium.cat
dos mujeres dándose la mano en una habitación con una puerta al fondo y una puerta al fondo con una puerta en el medio, Elina Karimova, imagen promocional, una fotografía de archivo, figurativismo

El cessament de la directora de l’Institut de les Dones

Diversos partits, incloent Podem, Junts, PNB i Bildu, han demanat a la ministra d’Igualtat, Ana Redondo, el cessament de la directora de l’Institut de les Dones, Isabel García, per les seves posicions crítiques contra les persones trans i els seus comentaris considerats com a ‘transfòbia’. Aquesta petició ha estat liderada per la diputada d´Unidas Podemos i exministra de Drets Socials Ione Belarra.

Reaccions de les diputades

En aquest context, les diputades han expressat la seva preocupació respecte a les accions de la directora de l’Institut de les Dones i han posat de manifest la importància de garantir un entorn segur per al col·lectiu LGTBI. També han demanat explícitament el cessament immediat de la directora per no tolerar discursos transfòbics en responsabilitats públiques, ressaltant la incompatibilitat entre aquestes actituds i el servei públic.

Exigències clares

Les diputades han reclamat transparència i coherència en les accions del govern, subratllant la importància d’actuar de manera coherent amb els valors d’igualtat i respecte. A més, han cridat l’atenció sobre la necessitat de donar suport al col·lectiu LGTBI i d’assegurar un ambient segur i lliure de discriminació.

Resposta de la ministra d’Igualtat

La ministra d’Igualtat, Ana Redondo, ha defensat la seva decisió respecte al nomenament de la directora de l’Institut de les Dones, assegurant que va considerar tant el currículum professional com la disculpa pública de la directora arran de les seves declaracions. Ha reiterat el compromís del seu equip de Govern amb l’avanç en drets i el respecte a la diversitat.

Compromís amb la diversitat i el respecte

La ministra ha destacat el compromís del govern en la promoció dels drets i el respecte a la diversitat, recordant la necessitat de coherència en les accions de responsabilitat pública. A més, ha recordat que es va guiar pel currículum professional i polític de la directora, així com per la seva disculpa.

Crítica a les declaracions i suport al col·lectiu LGTBI

Les diputades han reiterat les seves crítiques respecte a les declaracions de la directora de l’Institut de les Dones i han mostrat el seu suport al col·lectiu LGTBI. Han subratllat la importància de preservar un entorn segur i respectuós per a aquest col·lectiu, demanant la presa de mesures adequades per assegurar-ho.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00