Inici » Un amor que perdura a través del temps

Un amor que perdura a través del temps

by PREMIUM.CAT
un grup de persones assegudes al voltant d'una taula menjant menjar juntes, amb un canelobre penjat damunt d'ells, Constance Copeman, imatge promocional, una foto d'estoc, realisme americà

Un rostre que reflecteix la bellesa de l’amor

Asseguda al voltant de la taula familiar, on ens hem reunit tots, ansiosos de fer-te saber com t’estimem, contemplo el teu rostre amable. Mantens intactes els trets de la bellesa que un dia va enamorar el pare i que el pas del temps ha reescrit amb benvolença, sense esborrar el traç. La mirada intensa, viva, eternament jove, immune la fatiga dels anys. Una mirada de mirar el món amb avidesa, inquieta i serena al mateix temps, capaç de sorprendre’s amb la ingenuïtat d’una adolescent, feliç de cada nou descobriment. Però, sobretot, una mirada de mirar-nos, sempre veient-nos per dins, per saber què ens passa, quins neguits ens inquieten, quines penes ens traspassen. Inquisitiva i vigilant, sempre atenta, com un far inalterable que ens guia a la tempesta.

Un refugi segur per a tota la família

Ho saps molt bé: tots venim a tu, les teves filles, les teves germanes, els teus néts i ara els teus besnéts, la família sencera et busca i et necessita, perquè ets un refugi segur on aixoplugar-nos quan les maldats ens persegueixen i apareixen, implacables , les nostres fragilitats. En els bons moments, ningú no gaudeix com tu, riure exultant per cada pas ferm, per cada fita aconseguida. Ets la nostra primera hooligan, la fan més entusiasta dels nostres petits èxits. Però és en els moments dolents quan et fas gran, mare, molt gran, amb les teves ales protectores que ens recullen i ens consolen, indestructibles, acollidores, sanadores. Per molt que volem lluny, a la recerca de les nostres ambicions i goigs, sabem que ets a la caiguda, recollint els trossets trencats, recosint-nos, com una filadora pacient. Et confesso que la teva fortalesa ha estat la meva durant tota la vida, una font inesgotable d’empenta i determinació que m’ha inspirat i m’ha permès avançar, fins i tot quan la marea hi venia en contra. I cada cop que he ensopegat, he tornat a tu com aquella nena petita amb els genolls pelats que plorava per dins, per no semblar poruga.

Un llegat d´amor i fortalesa

Tenir-te com a mare és un aprenentatge constant, un repte extraordinari, una font de solidesa i voluntat. I, per sobre de tot, tenir-te com a mare és un regal meravellós. No sé si ets conscient de la força i la seguretat que ens dónes, autèntica matriarca d’una família que has treballat amb delicadesa, dia a dia, cuidant-la i suavitzant-la. Aquesta família que ara et contempla feliç i agraïda és la teva obra, la teva conquesta. Ens has esculpit amb un cisell indomable, dotant-nos del coratge que la vida ens exigirà, però també amb un pinzell suau que ens recorda, a cada instant, la bondat de l’ànima. Dona de conviccions fermes, ens has transmès el compromís per la nostra petita i ferida pàtria, la força per somiar horitzons llunyans i la grandesa d’estimar sense condicions.

Un amor que transcendeix el temps

Com tu mateixa has estimat el pare, des del primer instant en què us vau conèixer ballant sardanes: tu, la noia de Barcelona que sempre lluïa un mocador al coll; ell, el jove de Cadaqués que superava la timidesa per conquerir-te. Us hem vist plegats i còmplices tota una llarga vida, units per un fil d’or indestructible que ens ha enllaçat a tots al vostre voltant. I quan el pare se n’ha anat, el seu record s’ha fusionat amb tu de tal manera, que ho veiem, quan et veiem, ho tenim, quan et tenim, etern a la teva mirada.

Un aniversari especial

Ara fas noranta anys, noranta, mare, caram, el número nou impressiona! Però estàs esplèndida en els noranta anys, ferma, decidida, independent de tots, intacta la teva personalitat imponent. És cert que l’edat t’ha frenat el pas, abans era infatigable, i que ara els genolls marquen un ritme pausat. La salut i els anys, que ens recorden com és d’implacable la biologia. Però el temps no ha esquerdat la teva constància, el teu amor infinit per nosaltres, que som els teus sempiterns maldecaps, la teva capacitat de protegir-nos. Avui que som aquí per celebrar la teva llarga vida, deixa’m dir-te que tenir-te com a mare és un aprenentatge constant, un repte extraordinari, una font de solidesa i voluntat. I, per sobre de tot, tenir-te com a mare és un regal meravellós. Gràcies per una vida lliurada a nosaltres. Gràcies per ser la nostra roca irreductible, la nostra font d’inspiració, la nostra mare, la mare de mares. Feliç aniversari, Pilar.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00