Alterevents: la revolució culinària amb causa

Origen i filosofia d’alterevents

Si es realitza una cerca d’Alterevents a internet, el més probable és que aparegui una empresa que organitza ‘eventos boutique nupcials’. Però aquí parlem d’un projecte amb el subtítol ‘cuina i revolució’, que destaca per la seva proposta única i transformadora.

Aquest ambiciós projecte va néixer fa deu anys amb l’objectiu de proporcionar serveis de càtering a esdeveniments i celebracions d’activistes compromesos amb una economia social i transformadora. Això implica col·laborar només amb entitats que promoguin valors anticapitalistes i una economia més justa.

Aliances estratègiques i productes conscients

Alterevents es va aliar amb Frixen, un projecte aragonès que fabrica begudes alternatives, per oferir productes com llimonades, tòniques i coles a 2,2 €, totes de ‘comerç conscient’ i amb ingredients de comerç just i vegans.

Van començar gestionant la barra del Col·lectiu Obrer Popular de Ripollet i autofinançant-se per mantenir una mínima infraestructura. Des del 2021, però, estan establerts a l’Ateneu de Nou Barris.

Una experiència culinària única a l’Ateneu de Nou Barris

A l’Ateneu, ofereixen un menú de migdia excel·lent (amb opcions vegetarianes i veganes) format per tres primers, tres segons i tres postres a només 12 €. Per exemple, una quiche, peix amb verdures i tiramisú, tot fresc i deliciós.

A les nits, atenen al públic deixant una marca inesborrable gràcies als seus pinxos a 1,5 €, ous estrellats i terrines de peu de porc. A més, ofereixen cerveses artesanes com la Bandolera i la Barricada, i un cafè Espanica d’alta qualitat a només 1 €.

Un equip compromès i divers

L’equip d’Alterevents està format per Maria, Mario, Fulvio, Montse, Celia, Ibrahim, Ciro i Kotu, tots implicats en la missió de portar una oferta gastronòmica sostenible i justa.

Ells també gestionen la barra en esdeveniments com la fira Literal de literatura radical i el festival Kumbiamba de música i cultura llatinoamericana. Quan van convocar una vaga per Palestina, van reobrir després de la vaga per oferir un menú especial amb plats palestins.

Tot això demostra el seu compromís per mantenir un model alimentari que es deslliurà del neoliberalisme i, per molts anys més, seran un referent de qualitat i compromís.

Related posts

Una Celebració Musical: Tradició i Innovació en Concert

Reflexions sota un cel de núvols: l’art i la natura

La Resiliència d’una Llibreria: Rebirth After the Flood