Inici » Anàlisi de les aigües residuals de Xàtiva per a la detecció del consum de drogues

Anàlisi de les aigües residuals de Xàtiva per a la detecció del consum de drogues

by PREMIUM.CAT
un pont sobre un riu amb una ciutat al fons i muntanyes a la distància, amb un pont sobre l'aigua, Carlos Trillo Nom, riu, una foto de desplaçament d'inclinació, sintetisme

La Jornada Internacional d’Epidemiologia i Salut Pública a Xàtiva

La segona edició de la Jornada Internacional d’Epidemiologia i Salut Pública ‘Ciutat de Xàtiva’ s’ha celebrat a la Casa de la Cultura de Xàtiva. Aquest esdeveniment ha abordat temes com el consum de drogues, la salut mental i els plans de prevenció mitjançant un projecte d’anàlisi d’aigües residuals.

Objectius de l’Anàlisi

L’objectiu principal de l’anàlisi de les aigües residuals de Xàtiva és abordar l’epidemiologia del consum de drogues i fàrmacs en la població. A més, es busca avaluar l’impacte dels plans de prevenció en el consum d’aquestes substàncies.

El coordinador de la jornada, l’investigador José Vicente Benavent, ha destacat que aquesta iniciativa pretén donar a conèixer a la població l’existència d’una eina capaç de monitorar les drogues i psicofàrmacs més utilitzats. Després de 10 mesos de monitoratge de les aigües residuals de Xàtiva i l’anàlisi dels resultats, s’ha aconseguit garantir la fiabilitat total d’aquestes anàlisis.

Implicacions i Perspectives

L’alcalde Roger Cerdà ha subratllat la importància d’aquesta recerca en la gestió dels desafiaments de la pandèmia. Aquest desenvolupament pot impulsar la prevenció de drogodependències mitjançant l’anàlisi de les aigües residuals. Cerdà també ha destacat la necessitat d’abordar la problemàtica del consum de drogues des d’una perspectiva comprensiva i humana, incloent la prevenció, el tractament i la reintegració social.

Organització de la Jornada

La jornada ha estat organitzada per l’Ajuntament del municipi, la Universitat Internacional de Vàlencia, i Global Omnium, amb la col·laboració de la UNED, Satse i Ascires.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00