El concurs de xefs de sushi arriba a Barcelona
Barcelona es converteix a la seu del concurs nacional de cuiners de sushi, organitzat pel Grup Balfegó, en la tercera edició. Aquest esdeveniment, que anteriorment se celebrava a Madrid, enfrontarà vuit finalistes a diferents proves culinàries a la Llotja de Mar durant tot el dia d’avui.
El concurs ITAMAE Balfegó, que arriba a la tercera edició, se celebra per primera vegada a Barcelona, prenent el relleu de Madrid. La jornada a la Llotja de Mar inclourà tallers, formacions i altres activitats per enriquir la participació dels restauradors. L?eix central serà el concurs de xefs de sushi, amb la presència de vuit finalistes provinents de diferents restaurants.
Participants i premis
Els vuit finalistes que competiran al concurs són els cuiners dels restaurants: Hotaru (València), Kabuki Gran Canària (Las Palmas), Kinu (Sevilla), Kitsune (Barcelona), Os-kuro (Barcelona), Saisho (Madrid), Ta-kumi (Màlaga) i Toki (Madrid). El guanyador del concurs, a més de ser reconegut com el millor xef de sushi del país, rebrà un premi de 3.000 euros en efectiu, un viatge per a dues persones al Japó o ganivets japonesos, entre altres obsequis per potenciar el talent culinari.
Jurat de prestigi
El jurat, compost per noms reconeguts de l’àmbit de la gastronomia japonesa, avaluarà les habilitats dels participants. Entre els membres del jurat hi ha Hideki Matsuhisa (Koy Shunka*), Fabiola Lairet (Monster Sushi), Yoshikazu Yanome (Kaido Sushi Bar*) i Hugo Muñoz (Ugo Chan*).
Desenvolupament del concurs
Lamentablement, un dels finalistes, Kabuki Gran Canària, no hi podrà participar per motius mèdics, encara que l’organització l’ha nomenat finalista honorari. Els set participants restants competiran un dia ple de desafiaments culinaris i cultura japonesa, amb l’expectativa d’una jornada emocionant i plena de talent gastronòmic.
Història del concurs
A la darrera edició, el xef japonès Masayuki Narumi, del restaurant Daikichi Beach d’Alacant, va aconseguir el títol, mentre que a la primera edició, el guanyador va ser Steven Bosen Wu Zheng, xef del restaurant Imperial de Pamplona. El desenllaç d´aquesta tercera edició es coneixerà al final del dia, prometent ser una jornada emocionant per als amants de la gastronomia japonesa.