Catalunya registra una caiguda de l’IPC gràcies a la baixada de la llum

Evolució de l’IPC a Catalunya durant juliol

Al juliol, l’Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya va experimentar una notable disminució, situant-se en un 2,9%, una caiguda significativa respecte al 3,6% registrat el mes anterior. Aquesta reducció es deu en gran part a la disminució dels preus de l’electricitat, que ha tingut un impacte directe en la inflació.

Comparativa amb la mitjana espanyola

En comparació amb la mitjana nacional, que se situa en un 2,8%, Catalunya presenta una taxa lleugerament superior. A més, Galícia ha reportat un increment del 3,1%, mentre que Ceuta i Melilla han registrat els increments més baixos, amb un 1,4% i un 2,1% respectivament.

Inflació alimentària en descens

Els preus dels aliments i begudes no alcohòliques han experimentat una disminució considerable, baixant un 1,1 punts fins al 3,1% a causa de la reducció dels preus de la fruita i dels olis. Aquesta tendència descendent s’ha mantingut, amb la inflació alimentària arribant al seu nivell més baix en gairebé tres anys, cosa que indica una estabilització dels costos.

Anàlisi de les dades econòmiques

El Ministeri d’Economia ha subratllat que les xifres actuals reflecteixen la capacitat de l’economia espanyola per mantenir un creixement robust alhora que controla la inflació. Les estadístiques de creixement del Producte Interior Brut (PIB) del segon trimestre corroboren aquesta tendència positiva.

Tendències a futur

Amb el descens continuat de l’IPC, que s’ha mantingut durant set mesos, i la inflació subjacent igualant la taxa general al 2,8%, es preveu que les mesures adoptades per controlar els preus continuïn mostrant efectes positius. Aquesta estabilització podria obrir la porta a un escenari més favorable per a l’economia catalana i espanyola en el seu conjunt.

Related posts

La lluita per una fe inclusiva: un clam contra l’opressió

La crisi política a Puigcerdà: una trama de tensions i decisions inesperades

Desinformació i seguretat: un incendi que ens interpel·la