Consells per cuinar pasta sense que s’enganxi

Introducció

Qui és l’atrevit que rebutja un plat de pasta? És complicat conèixer algú a qui no li agradi i encara és més difícil saber d’algú que no hagi cuinat un plat de macarrons o espaguetis. De fet, molts adolescents comencen les seves aventures a la cuina posant l’aigua a bullir per degustar un bon plat de pasta amb tomàquet i formatge després d’una jornada acadèmica intensa. Però siguin joves o adults, és probable que alguna vegada s’hagi enganxat la pasta a l’olla.

Consells per evitar que la pasta s’enganxi

Per evitar que la pasta s’enganxi durant la cocció, pots seguir aquests consells i tindràs èxit assegurat.

Utilitza una olla gran

És fonamental utilitzar una olla prou gran perquè la pasta tingui espai per moure’s. Fer-ho en un recipient massa petit fa que els espaguetis, per exemple, s’amunteguin i s’enganxin.

Afegeix suficient aigua

Fes servir una quantitat abundant d’aigua. La regla general és 1 litre daigua per cada 100 grams de pasta. Això ajuda a fer que la pasta tingui espai per moure’s i no s’enganxi.

Afegeix sal a l’aigua

Abans de posar la pasta, afegiu-hi sal a l’aigua. Això no només reforça el sabor de la pasta, sinó que també ajuda a mantenir-la separada. La proporció recomanada és una cullerada de sal per cada 2-3 litres daigua.

Remena la pasta regularment

Durant els primers minuts de cocció, remou la pasta amb una cullera de fusta o una espàtula. Després, remou-la ocasionalment. Això ajuda a fer que la pasta no s’adhereixi entre si.

Afegeix una petita quantitat d’oli d’oliva

Tot i que no és obligatori, podeu afegir una petita quantitat d’oli d’oliva a l’aigua de cocció per evitar que la pasta s’enganxi. No obstant això, tingueu en compte que això pot fer que la salsa no s’adhereixi tan bé a la pasta.

Cuina la pasta al dente

Seguiu les instruccions del paquet per al temps de cocció i proveu la pasta uns minuts abans que s’acabi el temps indicat. La pasta ha d’estar cuita però amb una lleugera fermesa en mossegar.

Esbandida la pasta breument amb aigua freda

Si no utilitzaràs la pasta immediatament, esbandeixi-la breument amb aigua freda per aturar la cocció i evitar que s’enganxi. Això, però, pot eliminar part del midó que ajuda a que la salsa s’adhereixi a la pasta. Afegeix-hi la salsa immediatament i barreja-ho bé.

Conclusió

Seguint aquests consells, podreu gaudir d’una pasta perfectament cuita i sense enganxar-vos a l’olla durant o després de la cocció.

Related posts

Àrnica: Un Viatge Natural i Cultural pels Pirineus

Laureà Dalmau: Un Mèdic i Polític Gironí en el Recerca Històrica

Vallcarca, el nou epicentre de la lluita treballadora