Consells per garantir la seguretat alimentària a casa

Principals riscos de seguretat alimentària

La falta d’higiene en la manipulació dels utensilis i les superfícies de la cuina és un dels principals factors de risc per a la seguretat alimentària.

La contaminació creuada entre aliments crus i cuinats és un altre factor de risc important.

El consum d’aliments crus o exposats durant molt de temps a temperatura ambient augmenta el risc de proliferació de microorganismes.

Consells per evitar intoxicacions i infeccions alimentàries

Netejar freqüentment els estris i equips de la cuina

És essencial netejar les superfícies i els estris de cuina abans de fer-los servir i després de manipular aliments crus.

Utilitzar aigua i matèries primeres segures

És important seleccionar matèries primeres segures i prendre mesures de prevenció com netejar-les i pelar-les.

Mantenir els aliments a una temperatura segura

Cal desar els aliments que no s’hagin de consumir immediatament al refrigerador o congelador tan aviat com sigui possible.

Separar els aliments crus dels cuinats

És important utilitzar estris diferents per manipular aliments crus i cuinats per evitar la contaminació creuada.

Com cuinar els aliments

És essencial cuinar els aliments a una temperatura superior a 63 °C i cuinar-los completament abans de consumir-los.

Atenció amb els ous

És recomanable utilitzar ous amb la closca neta i íntegra i evitar rentar-los abans d’utilitzar-los.

Related posts

Connexions empoderadores: el renaixement de l’educació braille

Victòries imprevistes: el títol de Liverpool i els passos predictius

Explorant Essex: un viatge de descobriment i connexió