Un taller que aixeca polseguera
Recentment, la festa major de Granollers ha estat al centre de la controvèrsia a causa d’un taller anomenat ‘Tècniques aplicades de Guerrilla Urbana’, organitzat pel grup conegut com a Blaucops. Aquesta activitat, que formava part del programa festiu oficial, ha provocat un intens debat a les xarxes socials i ha arribat fins a les instàncies del govern local.
La reacció del consistori
L’Ajuntament de Granollers ha hagut de fer una aclariment públic, expressant la seva sorpresa i rebuig davant el contingut del taller, del qual no tenien coneixement previ. En un comunicat, han reiterat el seu suport als cossos de seguretat i han defensat els valors de convivència i pau que han de regir en les festes.
Crítiques des de diversos fronts
Les imatges que mostren menors participant en aquesta activitat han generat una onada de crítiques. Sindicats de policia i figures polítiques conservadores han expressat la seva preocupació, assenyalant que les imatges presenten una imatge negativa i valors inapropiats per a la joventut. Un dels sindicats, SAP-FEPOL, ha qualificat la situació com ‘lamentable’ i ha qüestionat les intencions darrere d’aquest tipus de tallers.
La defensa dels organitzadors
Davant les crítiques, la colla dels Blaus ha emès un comunicat a través de les xarxes socials, on han expressat que l’activitat era un ‘acte lúdic’ i que en cap moment van tenir la intenció d’incitar a la violència o d’ofendre les autoritats. La seva defensa es basa en la idea que es tractava d’una activitat de festa, sense cap connotació violenta.
El debat sobre la formació i la responsabilitat
Aquest incident ha obert un debat més ampli sobre la responsabilitat dels organitzadors d’activitats per a joves i la formació que reben. La societat es pregunta quins tipus d’activitats són apropiades en el context d’un esdeveniment festiu i quines conseqüències poden tenir en la formació de valors en les generacions més joves.
Una reflexió necessària
El que ha passat a Granollers ens convida a reflexionar sobre la influència de les activitats lúdiques en el comportament dels joves. La societat, els organitzadors i les autoritats han de treballar conjuntament per garantir que els esdeveniments festius fomentin la cohesió i el respecte, evitant que sorgeixin situacions que puguin ser malinterpretades o que generin controvèrsia.