Dansa inclusiva: una mirada atenta als cossos diversos

Una proposta inclusiva al Mercat de les Flors

Del 24 al 31 de maig, el Mercat de les Flors acollirà tres espectacles de dansa que posen en valor la diversitat dels cossos i el moviment. Aquesta programació única busca una mirada atenta i oberta cap als cossos no normatius i els professionals amb discapacitat. Amb ballarins amb síndrome de Down, una ballarina que explora el cos des d’una lesió medul·lar i un conjunt de ballarins amb discapacitat, aquests espectacles qüestionen les nocions convencionals de la dansa clàssica i contemporània.

Tres propostes amb veus i cossos diversos

Els tres espectacles que es presentaran al Mercat de les Flors són Kebo (mapa de la pell d’un cos), de la Cia. Vero Cendoya, The other side of the dance, de Diana Niepce, i Harmonia, d’Unusual Symptoms i la coreògrafa Adrienn Hód. Cada proposta té una perspectiva única sobre el moviment i el cos, i recullen veus i cossos de creadores amb diferents trajectòries i plantejaments.

Valorant els cossos no normatius

Per a la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit, és important destacar el valor dels cossos no normatius en l’escenari. Segons Margarit, aquests cossos tenen una gran expressivitat i capacitat artística, i és essencial reconèixer-los com a iguals. Els espectacles presentats al Mercat de les Flors són una oportunitat per apreciar la diversitat i superar prejudicis.

Una dansa inclusiva i accessible

El Mercat de les Flors no només promou la inclusió de professionals amb discapacitat en la dansa, sinó que també treballa per fer els espectacles accessibles per a tot el públic. Amb instal·lacions adaptades i sessions relaxades, el Mercat de les Flors busca que tothom pugui gaudir de l’art de la dansa sense barreres.

Una xarxa europea per a la dansa en la diversitat

El Mercat de les Flors forma part del projecte europeu Europe Beyond Access, que té com a objectiu trencar els sostres de vidre per als artistes amb diversitat funcional en el món de la dansa contemporània i del teatre. Aquesta iniciativa busca crear una xarxa professional i proporcionar suport als artistes amb discapacitat perquè puguin desenvolupar el seu talent i ser visibles en el sector de la dansa.

Una oportunitat per canviar perspectives

La dansa inclusiva és una oportunitat per canviar perspectives i trencar amb els estereotips. A través d’aquests espectacles, el públic té l’oportunitat de veure i apreciar la diversitat dels cossos i el moviment. La cultura i l’art són eines poderoses per a la comprensió i l’acceptació de la diversitat humana.

Related posts

Àrnica: Un Viatge Natural i Cultural pels Pirineus

Laureà Dalmau: Un Mèdic i Polític Gironí en el Recerca Històrica

Vallcarca, el nou epicentre de la lluita treballadora