Descobreix Urgelia Sacra: Un Viage Cultural al Patrimoni Religiós de Catalunya

Una Experiència Única a Andorra

El projecte Catalonia Sacra presenta Urgelia Sacra, una iniciativa fascinant que arriba al bisbat d’Urgell i s’estrena a Andorra el dissabte 20 d’abril.

L’arquitecte Antoni Pol encapçala aquest viatge cultural, oferint la primera activitat al Principat: una visita guiada especial al santuari de Meritxell.

Un Passeig pel Patrimoni Cultural

Catalonia Sacra, un projecte que uneix els deu bisbats de Catalunya, busca ressaltar el patrimoni cultural amb riquesa religiosa de la regió.

Aquesta iniciativa ofereix una agenda setmanal plena d’activitats, des de visites i itineraris fins a conferències, tot per explorar esglésies, santuaris, ermites i patrimoni immaterial.

Descobreix el Santuari de Meritxell

La visita al santuari de Meritxell, amb l’arquitectura única del seu temps, començarà a les 11.00 i té un cost de vuit euros. Les inscripcions són obligatòries i es realitzen en línia.

L’origen de l’església de Meritxell es remunta a l’any 1176, tot i que va ser totalment reestructurada en el segle XVII i posteriorment reconstruïda després d’un devastador incendi el 1972.

El nou santuari, una obra eclèctica de l’arquitecte Ricard Bofill, té com a objectiu integrar-se harmoniosament amb el paisatge, incorporant elements simbòlics que reflecteixen el nom de Meritxell.

La Mare de Déu de Meritxell

Durant l’incendi del 1972 es va perdre la talla romànica de la Mare de Déu de Meritxell, que posteriorment es va reproduir i es troba ara al nou santuari.

L’Arquitecte Antoni Pol

Antoni Pol, arquitecte format a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, és el responsable de guiar aquesta extraordinària experiència. Amb una àmplia trajectòria professional, ha assessorat institucions a Andorra i ha estat un actor clau en la preservació del patrimoni arquitectònic de la regió.

Més Informació i Inscripcions

Per obtenir més informació sobre Urgelia Sacra i per inscriure’t a aquesta emocionant experiència cultural, visita el següent enllaç: https://www.cataloniasacra.cat/agenda/detall/info/763

Related posts

La lluita per una fe inclusiva: un clam contra l’opressió

La crisi política a Puigcerdà: una trama de tensions i decisions inesperades

Desinformació i seguretat: un incendi que ens interpel·la