Inici » El GOB critica les conseqüències de la nova normativa del Govern

El GOB critica les conseqüències de la nova normativa del Govern

by PREMIUM.CAT
una platja amb una llacuna blava envoltada d'arbres i penya-segats al fons, amb un cel blau i aigua, Exekias, paisatge preciós, una pintura mat, regionalisme

El GOB expressa la seva preocupació per les conseqüències de la nova normativa

El recent text publicat pel Govern, que modifica més de 50 normes, ha generat una gran polèmica. Segons el GOB Mallorca, aquesta nova normativa té conseqüències greus per a la protecció dels recursos naturals i del sòl. A més, consideren que aquesta mesura és antidemocràtica i suposa un canvi substancial en el marc normatiu existent.

El GOB critica la falta de justificació de la urgència en l’aprovació del decret-llei

El GOB assenyala que el decret-llei no justifica adequadament la seva urgència més enllà de l’evitació del debat social i polític. Consideren que aquesta falta de justificació és una mesura antidemocràtica i que no respecta el marc normatiu existent.

El GOB prepara una carta per a enviar al president del Govern espanyol

El GOB està treballant en l’argumentari per a motivar una carta que enviaran al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. En aquesta carta, exposaran els motius pels quals consideren que la nova normativa és inconstitucional i afecta els principis d’igualtat, seguretat, no regressió i protecció ambiental.

El GOB critica diversos aspectes de la nova normativa

El GOB destaca diversos aspectes de la nova normativa que consideren problemàtics. Entre aquests aspectes es troben l’eliminació de la Comissió de Medi Ambient, la legalització d’edificis en zones rústiques, la construcció de nous aparcaments en platges saturades i la modificació de la Llei de Reserva de Biosfera. També critiquen la desarticulació de la Iniciativa Legislativa Popular impulsada pel GOB i la possibilitat de construir en zones de Prevenció de Riscos.

El GOB destaca la falta d’urgència i la desprotecció dels valors territorials

El GOB argumenta que aquests aspectes de la nova normativa no tenen una veritable urgència ni suposen una simplificació administrativa, sinó que representen una desprotecció dels valors territorials de les illes. Consideren que aquesta desprotecció és un deteriorament democràtic i posa en perill els recursos naturals i el sòl de les illes.

El GOB pren accions per a protegir el territori

El GOB ha decidit personar-se davant tots els ajuntaments de les Illes com a part interessada en tots els expedients de legalització de construccions en zones rústiques. Consideren que aquests procediments de legalització són opacs i existeixen sospites de frau en alguns casos. A més, destaquen que les edificacions que es pretenguin legalitzar han de complir amb certes condicions i no es poden convertir edificacions agràries o runes en nous habitatges.

El GOB exerceix el seu dret a accedir als expedients urbanístics

El GOB recorda que té dret a accedir als expedients urbanístics i està fent ús d’aquest dret per a ser considerat part interessada en tots els expedients de legalització que es tramitin. Això implica que cap expedient podrà ser resolt sense donar trasllat a l’entitat i cap autorització es podrà considerar vigent fins que sigui notificada formalment al GOB.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00