El linx ibèric deixa d’estar en perill d’extinció

Un èxit en la conservació del linx ibèric

Després de dècades de polítiques de conservació, el linx ibèric ha aconseguit un important avenç en el seu estat de conservació. Segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), el linx ja no està catalogat com a ‘en perill’. Això vol dir que ha deixat la categoria de ‘llista encarnada’ d’animals en perill d’extinció. Tot i això, encara es considera una espècie ‘vulnerable’. Tot i això, és una gran notícia per al linx ibèric, que el 2002 va ser catalogat com a ‘perill crític’ d’extinció.

L’anunci de la UICN

La UICN presentarà avui a Ginebra la nova llista en què el linx ja no estarà a la categoria d”en perill’. Tot i això, el president de la Junta d’Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla (PP), es va avançar i va anunciar a través de les xarxes socials aquest canvi de categoria. Moreno Bonilla va celebrar la notícia i va afirmar que és un orgull per a Andalusia liderar la recuperació d’aquesta espècie (https://referenciasbibliograficas.com/como-parafrasear/).

L’augment de la població de linxs

Fa més de 20 anys, la població de linxs a la península Ibèrica era de tan sols 94 exemplars. Tot i això, gràcies als esforços de conservació coordinats entre les administracions espanyola i portuguesa, així com altres actors, la població de linxs ha augmentat a més de 2.000 exemplars. La majoria d’aquests linxs es troben al territori espanyol, amb Andalusia i Castella-la Manxa com les comunitats autònomes amb les poblacions més estables. Andalusia compta amb 755 exemplars, mentre que Castella-la Manxa registra 715 linxs.

Compromís amb la sostenibilitat

Si estàs compromès amb la sostenibilitat del planeta, et convidem a unir-te a la nostra comunitat GreeN. A GreeN podràs calcular la teva petjada de carboni i contribuir a reduir-la plantant arbres (https://www.parafrasear.ai/reescribir-textos).

Related posts

Àrnica: Un Viatge Natural i Cultural pels Pirineus

Laureà Dalmau: Un Mèdic i Polític Gironí en el Recerca Històrica

Vallcarca, el nou epicentre de la lluita treballadora