El millor pa de Sant Jordi 2024 a Catalunya

Un premi per al forn tradicional de L’Obrador dels 15

La festivitat de Sant Jordi és una ocasió especial a Catalunya, en la qual es celebra l’amor, la cultura i la gastronomia. A més dels llibres i les roses, el pa de Sant Jordi és un element essencial d’aquesta festa. Enguany, en la setena edició del concurs del millor pa de Sant Jordi, el forn tradicional de L’Obrador dels 15, situat a Barcelona, a Horta-Guinardó, ha estat proclamat com el vencedor (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/). Aquest forn, que ha estat en funcionament durant cinc generacions, ha guanyat el reconeixement per la seva excel·lència en la qualitat i l’artesania del seu pa.

Un concurs amb un alt nivell de qualitat i artesania

El concurs del millor pa de Sant Jordi 2024 ha destacat per la seva alta qualitat i artesania. En aquesta edició, 42 forners i pastissers professionals, així com 23 alumnes d’escoles de forners de Catalunya, han participat en aquest esdeveniment organitzat per l’Obra Social Ernest Verdaguer de la plataforma Panàtics, amb el suport del Gremi de Flequers de Barcelona. Els altres dos finalistes d’aquest concurs han estat Pau Carranza de la Pastisseria Larrosa, de Flix, i Juli Álvarez de la fleca La Llibreria, de Barcelona.

Un concurs amb dos jurats i diversos aspectes avaluables

El concurs del millor pa de Sant Jordi 2024 ha comptat amb dos jurats: un per als professionals i un altre per a les escoles. Els aspectes avaluables per a aquest concurs han estat l’aspecte exterior, la forma, el dibuix de les barres que representen la senyera, el sabor, la qualitat dels ingredients i la textura del pa. El jurat professional ha estat format per reconeguts forners i pastissers, com ara Arturo Blanco, Toni Vera, Josep Maria Rodríguez, Emili Feliu, Mercè Sampietro i Pere Fàbrega, amb Georgina Crespo com a presidenta del jurat.

Un premi per a l’escola superior d’hostaleria

A més del premi per al millor pa de Sant Jordi, també s’ha atorgat un reconeixement a l’escola superior d’hostaleria, ESHOB. La guanyadora d’aquest premi ha estat Carol Cruz, que ha destacat per la seva habilitat en l’elaboració del pa segons la recepta original d’Eduard Crespo, creada el 1989 per al Gremi de Forners de Barcelona.

Una festa plena de camaraderia i solidaritat

El concurs del millor pa de Sant Jordi 2024 ha estat una ocasió per a reunir forners, pastissers, participants i patrocinadors de tot Catalunya. A més de la competició, els participants han estat obsequiats amb la tradicional rosa vermella i han tingut l’oportunitat de degustar el pa de Sant Jordi. Aquest esdeveniment ha estat marcat per un ambient de camaraderia i intercanvi d’experiències entre professionals del sector. A més, com a part de la seva responsabilitat social, més de 230 pans de Sant Jordi s’han lliurat a l’Hospital de campanya de l’Església de Santa Anna de Barcelona.

Related posts

La lluita per una fe inclusiva: un clam contra l’opressió

La crisi política a Puigcerdà: una trama de tensions i decisions inesperades

Desinformació i seguretat: un incendi que ens interpel·la